Producătorul american de cipuri Wolfspeed intenţionează să construiască o fabrică în Germania de peste 2 miliarde de euro

Posted by
Share Button

Producătorul american de cipuri Wolfspeed intenţionează să construiască o fabrică în Germania pentru mai mult de 2 miliarde de euro (2,17 miliarde de dolari), potrivit publicaţiei Handelsblatt, citată de Reuters.

Furnizorul auto german ZF va deţine o participaţie minoritară minoritară la fabrica de cipuri, a relatat ziarul de afaceri, citând surse familiare cu proiectul.

Producţia ar trebui să înceapă peste patru ani la locaţia din micul land Saarland, din sud-vestul Germaniei, se mai arată în articol.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei din Saarland a refuzat să comenteze. Wolfspeed nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii în afara orelor normale de lucru. ZF a refuzat să comenteze.

Intel a numit anul trecut Magdeburg, Germania, ca locaţie pentru noul său complex de producţie de mega-cipuri, o parte cheie a investiţiilor sale de 88 de miliarde de dolari în Europa.

191
Share Button

Leave a Reply