Noile smartphone-uri Galaxy S23 ale Samsung, lansate în momente critice pe o piaţă slabă

Posted by
Share Button

Samsung Electronics a prezentat miercuri cele mai recente smartphone-uri premium ale sale, într-un test al puterii mărcii sale, în timp ce piaţa mondială a telefoanelor mobile suferă o contracţie fără precedent. Cea mai avansată cameră, performanța fără cusur în gaming și un design prietenos cu mediul înconjurător se regăsesc în cea mai inovatoare serie Galaxy S creată de Samsung până acum.

Seria de smartphone-uri Galaxy S23 are camere mai bune şi cipuri mai rapide decât predecesorul său, dar analiştii au spus că vânzările timpurii se vor confrunta cu o cerere slabă, deoarece consumatorii cheltuie mai puţin pe bunuri discreţionare, pe fondul inflaţiei în creştere.

Gama superioară S23 Ultra are primul senzor de cameră Samsung de 200 de megapixeli, oferind fotografii mai clare după mărire, iar seria a adoptat procesorul mobil Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, care este mai rapid decât cipurile utilizate în S22.

Pe Galaxy S23+ și Galaxy S23, emblematica cameră Samsung Galaxy are un look îmbunătățit. Carcasa camerelor foto a fost îndepărtată, marcând astfel o nouă eră a design-ului Galaxy, ceea ce face ca întreaga serie să iasă cu adevărat în evidență.

S23 este primul telefon Samsung care foloseşte placa grafică Nvidia GeForce RTX 4070 pentru jocuri cu cerinţe mari de procesor şi pentru redarea în flux live.

Mulţi consumatori judecă calitatea unui telefon pe baza acestor funcţii. Samsung lucrează cu companii precum Epic Games pentru a optimiza experienţa de joc pe telefon.

În Statele Unite, Galaxy S23 de bază va avea preţuri pornind de la 799 de dolari şi două versiuni cu specificaţii mai mari, S23 Plus şi S23 Ultra, de la 999 de dolari şi, respectiv, 1199 de dolari.

În România, cel mai ieftin Samsung Galaxy S23 este disponibil la precomandă cu prețul de 4.699 lei.

Samsung a menţinut preţurile la acelaşi nivel ca pentru modelul de anul trecut, în ciuda creşterii costurilor componentelor.

Dar livrările globale de smartphone-uri au înregistrat în perioada octombrie-decembrie cea mai mare scădere consemnată vreodată într-un singur trimestru, de 18,3% faţă de anul precedent, la 300,3 milioane de unităţi, potrivit datelor publicate luna trecută de firma de cercetare IDC.

Cifrele pun la îndoială previziunile pentru o redresare modestă a pieţei de telefoane mobile în acest an.

În acest mediu dificil, analiştii au spus că strategia de telefonie mobilă a Samsung se va concentra pe profitabilitate prin oferte premium, inclusiv seria S şi dispozitivele pliabile.

”Samsung nu îşi mai permite să se concentreze pe extinderea volumului”, a spus Liz Lee, director asociat la firma de cercetare Counterpoint.

”Trebuie să simplifice cu îndrăzneală produsele de gamă joasă şi mijlocie, părţile pieţei în care concurenţii chinezi au prins mult”.

Samsung a declarat marţi că o scădere a vânzărilor de smartphone-uri din gama joasă şi mijlocie din trimestrul patru a fost peste aşteptări.

Odată cu lansarea S23, compania îşi îmbunătăţeşte, de asemenea, interconectivitatea dispozitivelor sale, pentru a reţine clienţii să folosească produsele Samsung, mai degrabă decât să abandoneze dispozitivele Apple şi alţi producători rivali.

Analiştii spun însă că Samsung are multe de făcut în ceea ce priveşte interconectivitatea.

Fiecare smartphone vine cu protecția oferită de Samsung Knox, un serviciu care a primit cele mai multe certificări guvernamentale din industrie,  mai multe decât orice alt dispozitiv, platformă sau soluție disponibilă pe piață. Tabloul de bord pentru securitate și confidențialitate de pe Samsung Galaxy le oferă utilizatorilor vizibilitate deplină asupra celor care au acces la datele lor și asupra modului în care acestea sunt utilizate. Cu o singură privire, utilizatorii pot vedea cu ușurință dacă datele lor personale sunt în pericol și pot primi solicitări de schimbare a setărilor, având astfel parte de o experiență mai sigură. De asemenea, utilizatorii pot decide ce aplicații și programe au acces la datele lor și cum pot fi ele utilizate.

Pentru un nivel suplimentar de securitate, Knox Vault, care a fost introdus pentru prima dată pe seria Galaxy S21, protejează informațiile extrem de private de pe seria Galaxy S23 prin izolarea acestora de restul dispozitivului, inclusiv de sistemul de operare, lucru ce conferă astfel o protecție suplimentară împotriva vulnerabilităților.

Compania a spus că, într-o premieră în industrie, cursorul mouse-ului recentului său laptop Galaxy Book s-ar putea muta direct pe ecranul unui telefon Samsung pentru a face clic pe lucruri. Utilizatorii ar trebui să îşi actualizeze software-ul telefonului pentru a utiliza această funcţie.

97
Share Button

Leave a Reply