Guvernul japonez va începe să restricţioneze exporturile în China de echipamente avansate pentru producţia de semiconductori

Posted by
Share Button

Guvernul japonez va începe să restricţioneze exporturile în China de echipamente avansate pentru producţia de semiconductori, în primăvară, după ce va modifica legea valutară pentru a permite schimbarea, a informat sâmbătă publicaţia Kyodo News, citată de Reuters.

Noul regulament nu va menţiona China în mod specific, în încercarea de a reduce riscul de represalii din partea Beijingului, se arată în articol, care nu spune de unde au fost obţinute informaţiile.

Japonia şi Ţările de Jos au convenit să se alăture Statelor Unite pentru a opri livrările de echipamente de fabricare a semiconductoarelor produse de Nikon şi ASML Holdings, în încercarea de a opri China să dezvolte cipuri avansate, care ar putea să fie folosite pentru a-şi spori puterea militară, au declarat surse pentru Reuters, confirmând informaţiile anterioare din presă.

Cu toate acestea, doar Washingtonul a recunoscut existenţa acordului şi nu a publicat încă detalii despre echipamentele care vor fi restricţionate.

213
Share Button

Leave a Reply