Samsung a dezvoltat un sistem care va permite utilizatorilor de smartphone-uri să trimită date prin satelit

Posted by
Share Button

Samsung a dezvoltat un sistem care va permite utilizatorilor de smartphone-uri să trimită date prin satelit, intensificând cursa companiilor de tehnologie pentru a conecta telefoanele la reţele non-terestre, transmite CNBC.

Noua tehnologie de modem a gigantului sud-coreean al electronicelor de consum va permite mesageria bidirecţională, precum şi partajarea de imagini şi videoclipuri.

Datele sunt trimise către sateliţii de pe orbita joasă a Pământului şi înapoi la staţiile de pe Pământ, înainte de a ajunge la utilizatorii finali.

Samsung nu şi-a lansat încă capabilităţile de satelit. Cu toate acestea, compania a declarat că intenţionează să includă tehnologia în procesoarele sale mobile Exynos, sugerând o mişcare de a aduce sistemul pe smartphone-urile sale Galaxy.

Samsung şi-a lansat luna aceasta gama emblematică de smartphone-uri Galaxy S23, fără conexiune prin satelit.

Mişcarea vine la scurt timp după Apple a anunţat lansarea iPhone-ului său 14 cu o caracteristică care permite utilizatorilor să alerteze serviciile de urgenţă îndreptându-şi telefoanele către un satelit din spaţiu şi alegând dintr-o serie de probleme cu care se confruntă.

Telefoanele prin satelit nu sunt încă o tehnologie principală din punct de vedere comercial. Cu toate acestea, producătorii de dispozitive pariază pe oportunitatea neexploatată de a pune telefoanele prin satelit în mâinile oamenilor din zone îndepărtate, care nu se află la îndemâna infrastructurii de telecomunicaţii terestre.

206
Share Button

Leave a Reply