Arm lansează două noi cipuri pentru smartphone-uri

Posted by
Share Button

Cortex-X4 şi Immortalis-G720 sunt cele două noi soluţii de procesare şi grafică pe care Arm le propune pentru creşterea performanţei smartphone-urilor.

La cel mai mare târg de hardware din Asia, Computex, Arm a prezentat procesului Cortex-X4 şi soluţia video Immortalis-G720, ambele promiţând aducerea unor progrese notabile faţă de generaţiile anterioare.

Arm Cortex-X4 este reprezentantul celei de-a patra generaţii de procesoare Cortex-X şi ar trebui să aducă cu 15% mai multă performanţă decât Cortex-X3, conform producătorului.

În mod absolut normal pentru un an în care inteligenţa artificială este capul de afiş, noul procesor Arm promite performanţe superioare pentru AI şi aplicaţiile bazate pe învăţarea mecanică.

Cortex-X4 consumă cu 40% mai puţină energie decât generaţia anterioară, promiţând timpi mai mici de răspuns şi o autonomie mai bună pentru dispozitivele care îl vor folosi.

Bazată pe a cincea generaţie a arhitecturilor de soluţii video a companiei, Immortalis-G720 încearcă să reproducă experienţa oferită de jocurile de console, spun reprezentanţii Arm.

Compania deţinută de SoftBank Group urmează să se listeze la Nasdaq şi speră să strângă între 8 şi 10 miliarde de dolari.

350
Share Button

Leave a Reply