Apple a prezentat un nou MacBook Air de 15 inch, alături de Mac Studio şi Mac Pro

Posted by
Share Button

Dincolo de prima cască de realitate mixtă a companiei, Apple a prezentat şi trei produse noi, în frunte cu un MacBook Air mai mare.

MacBook Air, laptopul entry-level din oferta Apple, are acum o versiune mai mare, cu un ecran de 15 inch. Compania nu a oferit deocamdată detalii tehnice legate de ecran, astfel că nu se cunoaşte rezoluţia.

Per ansamblu, noul laptop arată şi funcţionează la fel ca celelalte modele din ultimii ani - este uşor, subţire şi silenţios, fiind lipsit de ventilator. Apple spune că autonomia acestuia ajunge la 18 ore.

Noul MacBook Air va costa de la 1.300 de dolari.

Pe lângă MacBook Air de 15 inch, Apple a mai prezentat două desktop-uri, ambele dotate cu M2 Ultra, un nou chipset dezvoltat intern. Vor exista versiuni şi cu vechiul M2 Max.

Construit pe un proces de 5nm, M2 Ultra este compus practic din două cipuri M2 Max lipite şi are 24 de nuclee CPU şi 76 de nuclee GPU şi până la 192GB memorie unificată, cu un spor de performanţă de 30%.

Mac Studio va costa de la 2.000 de dolari.

În fine, Mac Pro, care va oferi aceleaşi opţiuni privind cipurile, marchează completarea ciclului de trecere de la cipurile Intel la cipurile dezvoltate de Apple. Conform Apple, acesta este de trei ori mai rapid decât versiunea cu cipuri Intel.

Există patru sloturi PCIe Gen 4 externe pentru upgrade, patru porturi Thunderbolt 4, două porturi Ethernet şi suport pentru Wi-Fi 6E şi Bluetooth 5.3,

Mac Pro va cota de la 7.000 de dolari.

268
Share Button

Leave a Reply