Europa a pus gând rău produselor Apple. Belgia, Olanda şi Germania fac anchete legate de scandalul iPhone 12

Posted by
Share Button

Decizia a fost luată după ce Franţa a decis să oprească vânzările telefonului despre care s-a spus că emite un nivel prea mare de radiaţii, potrivit BBC.

Mai multe ţări europene spun că vor face investigaţii după ce Franţa a ordonat Apple să înceteze vânzările. Este vorba despre Belgia, Olanda şi Germania care au anunţat că analizează problema.

ANFR, autoritatea franceză care controlează domeniul frecvenţelor radio i-a solicitat gigantului tehnologic să remedieze telefoanele existente. De asemenea, i-a recomandat Apple să recupereze toate telefoanele vândute în ţară dacă nu poate rezolva problema printr-o actualizare software.

Apple a declarat pentru BBC că va contesta studiul ANFR. Totodată, compania a anunţat că a furnizat autorităţii de reglementare rezultatele altor cercetări care arată că dispozitivul respectă toate regulile relevante.

Şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a încercat să diminueze temerile cu privire la radiaţiile emise de telefoanele mobile. Pe situl său a anunţat că nu există dovezi care să concluzioneze că expunerea la câmpuri electromagnetice de nivel scăzut este dăunătoare pentru oameni.

IPhone 12 a fost lansat pentru prima dată în septembrie 2020 şi încă este vândut în toată lumea.

135
Share Button

Leave a Reply