Piaţa globală de smartphone-uri înregistrează în octombrie o creştere după mai bine de 2 ani

Posted by
Share Button

Piaţa globală de smartphone-uri a revenit pe creştere în octombrie, după mai bine de doi ani de scădere, ajutată de o revenire pe pieţele emergente, potrivit datelor Counterpoint Research, citate de Reuters.

Datele au arătat că volumele lunare de vânzări de smartphone-uri la nivel global au crescut cu 5%, făcând din octombrie prima lună în care se înregistrează o creştere din iunie 2021, întrerupând seria de 27 de luni consecutive de scădere.

Vânzările globale de smartphone-uri au fost sub presiune în ultimii doi ani, afectate de diverse probleme, începând cu lipsa de componente, acumularea de stocuri şi prelungirea ciclurilor de înlocuire, a precizat Counterpoint în raportul său.

„După o creştere puternică în octombrie, ne aşteptăm ca piaţa să crească şi în trimestrul al patrulea din 2023, punând piaţa pe calea unei redresări treptate în trimestrele următoare”, a precizat firma de cercetare de piaţă.

Creşterea, care a fost văzută ultima dată în iunie 2021, provenind dintr-o cerere reprimată indusă de COVID-19, a fost acum condusă de pieţele emergente, cu o redresare continuă în Orientul Mijlociu şi Africa, revenirea Huawei în China şi debutul sezonului festiv în India, a adăugat acesta.

Vânzările de smartphone-uri ale Huawei în China au crescut puternic în al treilea trimestru, înregistrând o creştere de 37%, deoarece cumpărătorii au cumpărat telefoanele din seria Mate 60.

Pieţele dezvoltate, cu o saturaţie relativ mai mare a smartphone-urilor, şi-au revenit mai greu, se arată în raport, dar acesta a citat lansarea seriei iPhone 15 de la Apple ca fiind un alt factor de creştere.

163
Share Button

Leave a Reply