Apple a contestat marţi decizia unui tribunal din SUA de a interzice importurile unor dispozitive Apple Watch

Posted by
Share Button

Apple a contestat marţi decizia de a i se interzice importurile unor modele de Apple Watchuri, pe baza unei plângeri a companiei de tehnologie de monitorizare medicală Masimo, după ce administraţia preşedintelui american Joe Biden a refuzat să se opună prin veto deciziei Comisiei pentru Comerţ Internaţional (ITC), transmite Reuters.

Gigantul tehnologic a depus, de asemenea, o cerere de urgenţă, marţi, la Curtea de Apel din SUA pentru Circuitul Federal, pentru a opri interdicţia.

Compania a cerut Circuitului Federal să întrerupă interdicţia cel puţin până când Serviciul Vamal şi Protecţia Frontierei din SUA decide dacă versiunile reproiectate ale ceasurilor sale încalcă brevetele Masimo şi să suspende interdicţia în timp ce instanţa examinează cererea Apple.

Biroul vamal urmează să ia decizia pe 12 ianuarie, a spus Apple.

Masimo a acuzat Apple că i-a luat angajaţii, că i-a furat tehnologia de pulsoximetrie şi că a încorporat-o în popularul Apple Watch.

Ordinul Comisiei pentru Comerţ Internaţional (ITC) din SUA interzice importurile şi vânzările de ceasuri Apple care utilizează tehnologia pentru citirea nivelului de oxigen din sânge.

Apple a inclus funcţia de pulsoximetru în ceasurile sale inteligente, începând cu modelul Seria 6, în 2020.

Reprezentantul comercial al SUA, Katherine Tai, a decis să nu anuleze interdicţia în urma unor consultări atente, iar decizia ITC a devenit definitivă pe 26 decembrie, a declarat marţi biroul Reprezentantului comercial.

”Suntem în total dezacord cu decizia USITC şi cu ordinul de excludere care rezultă şi luăm toate măsurile pentru a readuce Apple Watch Series 9 şi Apple Watch Ultra 2 clienţilor din SUA, cât mai curând posibil”, a declarat Apple într-un comunicat de marţi.

Un purtător de cuvânt al Apple a confirmat că aceasta a contestat interdicţia la Curtea de Apel a SUA pentru Circuitul Federal din Washington.

ITC a respins săptămâna trecută cererea Apple de a întrerupe interdicţia în timpul procesului de contestaţie.

Comisia s-a opus, de asemenea, cererii Apple ca Circuitul Federal să oprească interdicţia într-un dosar de judecată de marţi.

Reprezentanţii Masimo nu au răspuns la o solicitare de comentarii, marţi.

În timp ce companiile soluţionează de obicei dispute similare, Apple crede că poate proiecta rapid în jurul brevetelor sau poate elimina caracteristica care încalcă drepturile, a declarat Nicholas Matich, avocat în proprietate intelectuală la firma de avocatură McKool Smith.

”Nu este nimic extraordinar din punct de vedere legal în ceea ce priveşte emiterea de către ITC a unui ordin de excludere. Ceea ce este extraordinar aici este că produsul în cauză este de mare profil şi că Apple a ales să se expună ordinului ITC, mai degrabă decât să rezolve cazul”, a spus Matich.

Analiştii Stifel au spus într-o notă că expertul lor în litigii a anticipat că un potenţial recurs al Apple ar prelungi verdictul ”final” al cazului ITC cu aproximativ încă un an.

Apple şi-a întrerupt vânzările de ceasuri inteligente Seria 9 şi Ultra 2 în Statele Unite de săptămâna trecută, deşi ceasurile rămân disponibile de la alţi retaileri, inclusiv Amazon, Best Buy şi Walmart.

Interdicţia nu afectează Apple Watch SE, un model mai puţin costisitor, care va continua să fie vândut.

Ceasurile vândute anterior nu vor fi afectate de interdicţie.

Un proces cu juriu privind acuzaţiile Masimo, la tribunalul federal din California, s-a încheiat cu un proces anulat în mai.

Apple a dat în judecată separat compania Masimo, pentru încălcarea brevetelor, în instanţa federală din Delaware, şi a numit acţiunile legale ale Masimo ”o manevră de a deschide calea” pentru propriul ceas inteligent concurent.

125
Share Button

Leave a Reply