HONOR redefinește viitorul fotografiei pe smartphone cu AI și sistemul de cameră Falcon

Posted by
Share Button

HONOR se concentrează pe evoluția camerei foto, prin integrarea tehnologiei AI și prin implementarea unor îmbunătățiri semnificative atât la nivel hardware, cât și software. Compania chineză își propune să doteze smartphone-urile cu capacități de fotografiere de nivel profesional.

Seria HONOR Magic6 este echipată cu un sistem de camere Falcon profesionale cu funcții AI, o cameră periscop Telephoto de 180MP și o serie de funcții inovatoare în industrie, inclusiv senzorul HDR personalizat cu o gamă dinamică ultra-large și o diafragmă variabilă ultra-large. Exploatând întregul potențial al sistemului de cameră, HONOR valorifică puterea tehnologiei AI pentru a oferi o experiență fotografică remarcabilă. Mai mult, seria HONOR Magic6 este echipată cu HONOR AI Motion Sensing ce le permite utilizatorilor să surprindă momente în mișcare cu o definiție ultra clară.

Sistemul de camere Falcon HONOR

Lansat odată cu seria HONOR Magic5, sistemul de camere HONOR Falcon a fost supus unei optimizări extinse, marcând un salt semnificativ în experiența de captură foto din industrie. Această evoluție tehnologică a pus bazele pentru noua serie HONOR Magic6, care dispune acum de un sistem de camere Falcon îmbunătățit. Cu actualizări notabile în privința gamei dinamice, sensibilității la lumină, viziunii long-range și vizibilității în condiții dinamice, seria HONOR Magic6 redefinește viteza de fotografiere. Introducerea SMA (Shape Memory Alloy), care integrează funcționalitățile de autofocalizare (AF) și stabilizare optică a imaginii (OIS), asigură o viteză de focalizare excepțională, potrivită pentru orice scenariu de fotografiere. Cu îmbunătățiri suplimentare la nivelul algoritmului și sistemului de cameră Falcon, HONOR Magic6 Pro devine un instrument de încredere pentru capturile în scenarii de mare viteză. Această evoluție le permite fotografilor să surprindă esența momentelor în diferite distanțe focale și în scenarii în mișcare, cu ușurință și precizie.

Algoritmul “Sport Portrait” oferă abilitățile unei camere profesionale

Noul HONOR Magic6 Pro vine echipat cu algoritmul “Sport Portrait”. Acestă funcție oferă fotografilor posibilitatea de a realiza cu ușurință fotografii de tip portret cu efecte bokeh, chiar și în scenarii dinamice, obținând un efect comparabil cu cel al unui aparat foto profesional. Din punct de vedere tehnic, acest algoritm permite camerei să capteze mai multe cadre și să le îmbine într-o singură imagine, optimizând cadrele portret și de fundal înainte de obținerea rezultatului final. Prin utilizarea unei focalizări rapide și precise, precum și prin detectarea mișcării, algoritmul surprinde portretul în mișcare cu detalii clare. Datorită estimării adâncimii binoculare și segmentării portretelor sportive, fundalul este ajustat cu precizie cu un efect natural de bokeh, folosind simultan obiectivele wide și telephoto. În final, imaginea este calibrată și mai multe cadre sunt îmbinate pentru reda informații realiste despre lumină și umbre.

„HONOR explorează noi orizonturi ale inovației în fotografia pe smartphone și se angajează să ofere utilizatorilor cea mai bună experiență de captură. Suntem convinși că următoarea mare tendință în fotografia pe smartphone va fi fotografia sportivă, iar progresul și ambițiile noastre în acest domeniu al inteligenței artificiale reprezintă un salt semnificativ, oferindu-le utilizatorilor noștri posibilitatea de a se bucura de o experiență fotografică de nivel profesional direct de pe smartphone.”, a declarat Dr. Weilong Hou, expert tehnic, Imaging al HONOR Device Co, Ltd.

Fotografii clare cu pachetul HONOR Telephoto

Pentru captarea clară a momentelor în timpul evenimentelor sportive desfășurate în spații mari, fotografii profesioniști preferă în general teleobiectivele datorită capacității lor de a oferi o perspectivă de prim-plan. Pentru a aduce capacitățile profesionale de fotografie sportivă pe smartphone-uri, HONOR a îmbunătățit semnificativ teleobiectivul. Echipat cu o remarcabilă cameră Periscope Telephoto de 180MP, cu o diafragmă wide de f/2,6 și cu cel mai mare senzor telephoto de 1/1,49 inch din industrie, seria HONOR Magic6 oferă o îmbunătățire de 400% a capacității de detectare a luminii în comparație cu produsele de vârf ale altor jucători de pe piață, asigurând capturi clare ale obiectelor îndepărtate.

Pe lângă capacitățile de zoom, teleobiectivul suportă un zoom optic de 2.5, un zoom de 5X/10X în senzor și o rezoluție superioară de 100X. Utilizatorii pot captura subiecte de aproape sau de la distanță cu o mare precizie, păstrând sharpness-ul, claritatea și adâncimea în fiecare imagine. Dotat cu acest pachet excepțional telephoto, HONOR le permite utilizatorilor de smartphone să experimenteze pe deplin beneficiile zoom-ului optic și să captureze fotografii extraordinare în orice scenariu de fotografiere, indiferent de nivelul de dificultate.

Primul senzor HDR personalizat din industrie cu capacități de gamă dinamică ultra-large

HONOR introduce primul senzor HDR personalizat din industrie, cu o gamă dinamică ultra-large. Cu un remarcabil senzor HDR de 1/1,3 inch, seria HONOR Magic6 oferă o îmbunătățire remarcabilă de 800%[1] a gamei dinamice. Această îmbunătățire semnificativă asigură o acuratețe superioară a culorilor și a luminozității. De asemenea, HONOR introduce revoluționarul sistem de îmbunătățire a imaginilor High Dynamic Range cu un algoritm de expunere automată (AE). Funcția permite tranziții line, de la scene luminoase în aer liber, la interioare slab luminate sau la schimbări bruște ale condițiilor de iluminare.

Controlul suprem al luminii: cea mai mare diafragmă variabilă din industrie 

HONOR lansează modelul cu diafragmă variabilă ultra-large în sistemul de cameră Falcon, iar sistemul inteligent reglează automat diafragma în timpul fotografierii obișnuite, permițând în același timp utilizatorului să preia controlul cu ajutorul modului profesional, setând diafragma între f/1,4 și f/2,0. Această caracteristică inovatoare le permite utilizatorilor flexibilitatea de a personaliza adâncimea de câmp, conform preferințelor lor.

AI Motion Sensing, actualizat pentru toate gamele Seria HONOR Magic6 aduce îmbunătățiri semnificative pentru funcția AI Motion Sensing. Această tehnologie avansată depășește limitele predecesorului său, care se baza pe 270.000 de imagini pentru antrenarea AI în identificarea săriturilor, mersului și alergării. Versiunea actualizată utilizează acum un set vast de date de antrenament de 8.000.000 de imagini, care acoperă 10 scenarii diferite, rezultând în capabilități AI și mai inteligente. Camera poate capta acum o gamă variată de sporturi și activități, cuprinzând 10 tipuri de sporturi. Fie că este vorba de captarea momentului de stropire a apei, a mișcării grațioase a unui dansator, a artelor marțiale sau a momentelor de scrimă, camera dă dovadă de o precizie remarcabilă în identificarea mișcărilor.

170
Share Button

Leave a Reply