Investitorii apropiaţi lui Elon Musk discută să ajute startupul său de inteligenţă artificială xAI să strângă 3 miliarde de dolari

Posted by
Share Button

Investitorii apropiaţi lui Elon Musk sunt implicaţi în discuţii pentru a ajuta startupul său de inteligenţă artificială xAI să strângă 3 miliarde de dolari,într-o rundă de finanţare care ar evalua compania la 18 miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Firma de capital de risc Gigafund şi Steve Jurvetson se numără printre susţinătorii care se gândesc să investească în runda de finanţare, se arată în articolul care citează oameni familiarizaţi cu problema.

Articolul WSJ mai spune că printre susţinători se numără şi un cofondator al unei alte firme cu capital de risc. Cu toate acestea, nu a numit persoana sau firma.

Termenii atragerii de fonduri de către xAI nu au fost finalizaţi, iar planurile s-ar putea schimba, a spus publicaţia, adăugând că discuţiile actuale de strângere de fonduri s-au intensificat recent.

xAI nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii. Biroul lui Musk nu a răspuns la o solicitare de comentarii a Reuters.

Musk a lansat xAI anul trecut, pentru a oferi o alternativă la Căutăm o alternativă la OpenAI , startup susţinut de Microsoft şi Google, parte a grupului Alphabet.

La începutul acestui an, Musk a spus că xAI nu a discutat cu investitorii pentru a-şi asigura finanţarea, în urma unui articol din presă despre startupul care ar vrea să atragă până la 6 miliarde de dolari.

Financial Times a scris în ianuarie că xAI discută pentru a strânge fonduri la o evaluare de 20 de miliarde de dolari.

”xAI nu strânge capital şi nu am avut conversaţii cu nimeni în acest sens”, a spus Musk la acel moment.

xAI a lansat în martie o versiune îmbunătăţită a chatbotului său Grok - numită Grok-1.5, un chatbot care rivalizează cu ChatGPT al OpenAI.

Chatbotul este disponibil pentru utilizare de către unii utilizatori ai X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

133
Share Button

Leave a Reply