În premieră, Huawei depășește Samsung și cucerește piața telefoanelor pliabile

Posted by
Share Button

Livrările globale de telefoanelor pliabile au crescut cu 49% în primul trimestru al anului, la 3,09 milioane de unități, pe fondul redresării cererii de smartphone-uri din toată lumea și a îmbunătățirii condițiilor macroeconomice. Huawei a reușit să ajungă pe primul loc pe piață pentru prima dată, grație noilor sale modele 5G, conform unui raport al Counterpoint Research.

Huawei, cu sediul în China, a captat 35% din livrările de telefoane pliabile în primul trimestru, în creștere cu 21 de puncte procentuale față de anul precedent, potrivit Counterpoint Research. Această ascensiune vine în detrimentul Samsung, fostul lider al pieței, cota sa de piață scăzând cu 35 de puncte, la 23%. Cota Honor a urcat până la 12%, plasând compania chineză pe locul al treilea.

Counterpoint Research a atribuit succesul Huawei lansării modelului Mate X5 în stil carte în septembrie 2023 și modelului clamshell Pocket 2, lansat la începutul acestui an. Ambele modele, echipate cu capabilități 5G, au atras atenția consumatorilor.

Deși Huawei a fost afectată de sancțiunile americane impuse în 2019, care interziceau exporturile de cipuri 5G și alte tehnologii esențiale, compania a reușit o revenire în august 2023 prin lansarea unui model 5G dotat cu un cip proiectat intern. Această strategie a revitalizat cererea pentru dispozitivele Huawei, în special pe piața chineză.

Lupta pentru supremația pieței dispozitivelor pliabile se intensifică, Samsung anunțând deja lansarea iminentă a modelului Z Flip 6, menit să recâștige poziția de lider.

Rivalitatea dintre Huawei și Samsung este văzută încălzindu-se. Gigantul sud-coreean „urmărește să își recapete poziția de lider de piață cu viitorul Z Flip 6”, spune Counterpoint.

Counterpoint Research estimează că piața globală a telefoanelor pliabile va ajunge la peste 21 de milioane de unități în 2024, în creștere cu 34,8% față de anul precedent.

269
Share Button

Leave a Reply