Capitalizarea Nvidia a scăzut cu 100 de miliarde de dolari în câteva ore

Posted by
Share Button

Acţiunile Nvidia au scăzut cu peste 4% la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de joi, deoarece ultimul raport de profit al producătorului de cipuri nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor ridicate ale Wall Street, în ciuda veniturilor care au crescut de peste două ori în ultimul trimestru.

Capitalizare Nvidia a scăzut cu 100 de miliarde de dolari în câteva ore. Gigantul a anunţat venituri peste aşteptările analiştilor, dar nu suficiente pentru a satisface investitorii

Scăderile au redus cu peste 100 de miliarde de dolari valoarea de piaţă a companiei din Silicon Valley, care a crescut în ultimul an pe fondul unui boom al cheltuielilor pentru inteligenţa artificială.

În ultimele sale rezultate financiare ce au fost publicate miercuri, producătorul de cipuri a declarat că anticipează venituri de 32,5 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, cu puţin peste aşteptările analiştilor.

Cu toate acestea, cifra a dezamăgit investitorii care s-au obişnuit ca producătorul de cipuri să depăşească cu mult previziunile Wall Street în cei doi ani de la lansarea ChatGPT.

Directorul executiv Jensen Huang a declarat pentru Financial Times că întârzierile la următoarea generaţie de procesoare AI ale companiei nu vor deraia planurile producătorului de cipuri de a produce o nouă versiune a produsului său emblematic în fiecare an.

Acţiunile Nvidia sunt în continuare pe plus cu peste 150 % de la începutul anului 2024.

133
Share Button

Leave a Reply