Huawei vrea să producă maşini autonome împreună cu Audi

Posted by
Share Button
Huawei vrea să dezvolte autoturisme autonome în parteneriat cu diverși producători de automobile, deoarece urmărește să depășească industria tradițională a echipamentelor de telecomunicații pentru a cuprinde o gamă mai largă de produse bazate pe inteligență artificială, potrivit publicaţiei Financial Times.
Gigantul tech chinez oferă software-ul AI unui număr de producători de automobile notabili, printre care se numără Audi și GAC Group din China, a declarat pentru Financial Times un executiv al companiei. Alte două companii chineze, Beijing New Energy Automobile și Changan Automobile, colaborează, de asemenea, cu compania, a informat ziarul. Dang Wenshuan, arhitectul principal al strategiei Huawei, a declarat că firma și partenerii săi lucrează la construirea unei mașini care poate fi pusă pe piaţă în 2021. El a spus că mașina va fi disponibilă atât în Europa, cât și în China.
 Advertisement
"Din ce ştiu, lucrăm împreună pentru a avea o mașină care va fi livrată în anul 2021 sau 2022 utilizând aceste componente [autonome de conducere]", a spus Dang. "Aceasta va fi în China, dar nu numai în China. . . va fi, de asemenea, în Europa", a spus oficialul pentru FT. Standardele industriale pentru autovehiculele de autovehicul identifică nivelurile de autonomie pe care un automobil le poate atinge. Pentru Huawei, ar fi nivelul 4, care este al doilea cel mai înalt standard din acest cadru. Nivelul 5 asigură o autonomie completă. FT spune că i-a fost prezentat un videoclip al unui vehicul Audi alimentat de tehnologia AI a companiei Huawei la sediul firmei din Shanghai. Vehiculul avea şi un șofer, dar volanul și comenzile au fost neatinse. Compania se află sub o presiune puternică din partea Washingtonului în timpul războiului comercial dintre SUA şi China. Administrația Trump a adăugat recent compania pe o listă neagră a comerțului, astfel că mai mulţi furnizori americani au încetat colaborarea cu Huawei. 453
Share Button

Leave a Reply