Microsoft lansează aplicaţia Office pentru iPad

Posted by
Share Button

Suita Microsoft Office are acum o aplicaţie dezvoltată şi optimizată special pentru cea mai populară tabletă, iPad, care grupează toate programele importante sub acelaşi acoperiş.

Microsoft a publicat în App Store versiunea nativă pentru iPad a suitei sale de birou, la mai bine de un an după ce a lansat versiunea de iPhone şi Android, însă facilităţile adăugate justifică întârzierea.

Noua aplicaţie Office grupează într-un singur loc cele mai importante trei programe ale suitei: Word, Excel şi PowerPoint. Această aplicaţie va putea fi folosită pentru vizualizarea şi editarea documentelor, tabelelor şi prezentărilor.

Este mult convenabil pentru utilizator să aibă cele trei programe într-o singură aplicaţie, în loc să trebuiască să instaleze trei aplicaţii separate, cum este cazul suitelor office Google şi Apple, spre exemplu.

Aplicaţiile individuale Word, Excel şi PowerPoint există în continuare în App Store, astfel că un utilizator care are nevoie doar de una dintre acestea o poate instala separat, fără a fi forţat să folosească întreaga suită.

Office pentru iPad include funcţii pentru crearea PDF-urilor şi semnarea documentelor, alături de opţiunile clasice ale celor trei programe din cadrul suitei. În plus, Microsoft a adăugat funcţii specifice tabletei Apple, precum suportul pentru mouse şi trackpad.

Disponibilitatea suitei Microsoft Office pentru iPad este o veste bună inclusiv pentru Apple, care şi-a promovat în ultimii ani tableta drept un rival pentru laptopuri pe partea de business.

513
Share Button

Leave a Reply