Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021

Posted by
Share Button

Cea mai cumpărată categorie de produse în 2021, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste 56 milioane de lei finanţare, arată datele unei analize realizate de o instituţie financiară nebancară.

„Anul trecut, cea mai cumpărată categorie de produse, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste 56 milioane de lei finanţare. Apoi, televizoarele şi laptopurile au fost în topul listei de cumpărături, în rate, pentru români. Acestea au fost urmate de alte categorii precum maşini de spălat rufe şi vase, aparate frigorifice şi electrocasnice mari de gătit (cuptoare, plite etc). Categoria mobilier ocupă şi ea un loc important în clasament, situându-se pe locul al 7-lea, înaintea expresoarelor de cafea, aparate de aer condiţionat sau centrale termice.”, arată analiza.

Astfel, valoarea totală a creditelor pentru bunuri de consum în 2021 a fost de peste 161 milioane de lei, în creştere cu 64% faţă de 2020.

Din totalul cumpărăturilor, prin credit, 91% au fost realizate în magazinele fizice din ţară, iar 9% online, prin Aplicaţia Mobilă sau site.

Conform sursei citate, cel mai scump produs achiziţionat prin credit a fost un TV Samsung în valoare de 14.500 lei iar cel mai ieftin un telefon de 350 lei. Instituţiile financar nebancare (IFN-urile) sunt o alternativă la serviciile bancare tradiţionale pentru că oferă un proces de finanţare simplificat, digitalizat şi rapid.

396
Share Button

Leave a Reply