Germania avertizează utilizatorii de software anti-virus Kaspersky că ar putea fi vizaţi de un atac cibernetic

Posted by
Share Button

Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiei din Germania a recomandat marţi evitarea utilizării de software anti-virus dezvoltat de firma rusă Kaspersky, avertizând că această firmă ar putea fi implicată, de bună voie sau forţat, în eventuale atacuri cibernetice, informează AFP.

De la invadarea Ucrainei, acţiunile forţelor armate şi/sau a serviciilor de informaţii din Rusia "sunt asociate cu un risc considerabil de atac informatic", a explicat Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiei (BSI) într-un comunicat de presă.

"Un producător rus de software ar putea efectua operaţiuni ofensive, să fie constrâns, împotriva voinţei sale, să atace sisteme sau să fie el însuşi victima unui atac cibernetic, spionat sau utilizat ca un instrument pentru a lansa atacuri împotriva propriilor săi clienţi", a apreciat BSI.

În replică, Kaspersky, unul din cei mai mari dezvoltatori mondiali de software, a respins acuzaţiile de colaborare cu Kremlinul. Kaspersky precizează că este o companie privată fără legături cu Guvernul rus iar avertismentul lansat de BSI este unul motivat politic.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în anul 1997, ce oferă soluţii de securitate şi servicii inovatoare pentru a proteja companiile, infrastructura critică, autorităţile guvernamentale şi utilizatorii individuali. Portofoliul companiei cuprinde peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum şi 250.000 de companii-client.

421
Share Button

Leave a Reply