Google: Hackeri ruşi au încercat recent să acceseze reţelele NATO şi ale armatelor unor ţări din estul Europei

Posted by
Share Button

Hackerii ruşi au încercat recent să pătrundă în reţelele NATO şi ale armatelor unor ţări din estul Europei, a afirmat Grupul de analiză a ameninţărilor al Google, într-un raport publicat miercuri, transmite Reuters.

Raportul nu spune care armate au fost vizate în ceea ce Google a descris drept ”campanii de phishing a acreditărilor” lansate de un grup din Rusia numit Coldriver sau Callisto.

”Aceste campanii au fost trimise folosind conturi Gmail nou create către conturi non-Google, astfel încât rata de succes a acestor campanii este necunoscută”, se arată în raport.

NATO nu a fost disponibilă imediat pentru a comenta raportul.

Rusia, care se află acum sub sancţiuni economice occidentale în urma deciziei sale de a invada Ucraina pe 24 februarie, neagă în mod regulat acuzaţiile de organizare a atacurilor cibernetice asupra ţintelor occidentale.

În 2019, firma finlandeză de securitate cibernetică F-Secure Labs a descris Callisto drept un actor neidentificat şi avansat de ameninţări ”interesat de colectarea de informaţii referitoare la politica externă şi de securitate” în Europa.

Grupul a vizat, de asemenea, un Centru de Excelenţă al NATO, se arată în raportul Google de miercuri, fără a detalia.

Într-un comunicat, centrul nu a abordat în mod direct raportul Google, dar a spus: ”Vedem activitate cibernetică rău intenţionată în fiecare zi”.

396
Share Button

Leave a Reply