Top 10 aplicații mobile cu cele mai mari venituri în 2022

Posted by
Share Button

Fie că furnizează un serviciu, cum ar fi ride-sharing, fie că sunt o simplă sursă de divertisment, aplicațiile mobile au devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi a multor oameni. Dar care sunt cele mai mai populare printre utilizatori? Graficul de mai jos realizat de Visual Capitalist folosește date dintr-un raport recent al Sensor Tower pentru a afișa primele 10 cele mai descărcate aplicații din lume în primul trimestru din Google Play și Apple App Store.

Potrivit raportului, descărcările totale de aplicații au ajuns la 36,9 miliarde în T1 2022, o creștere cu 1,4% față de T1 2021. Majoritatea primelor 10 cele mai descărcate aplicații au fost platforme de social media, Meta și ByteDance deținând șase dintre primele 10.

Cele patru platforme ale lui Meta de pe listă sunt Instagram, Facebook, WhatsApp și Messenger, în timp ce ByteDance deține TikTok și platforma de editare video CapCut.

Chiar în afara topului 10 se află Zoom și WhatsApp Business (încă o aplicație deținută de Meta).

În T1 2021, TikTok a depășit 3,5 miliarde de descărcări din toate timpurile, devenind a cincea aplicație (și prima aplicație non-Meta) care a atins această etapă. Acest lucru este impresionant, având în vedere că aplicația a fost interzisă în India din iunie 2020. Înainte de interdicție, India a reprezentat 30% din descărcările TikTok.

India nu este singura țară care a interzis utilizarea TikTok. Pakistanul a blocat TikTok de mai multe ori din cauza preocupărilor legate de conținutul „neadecvat”. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că interdicțiile din Pakistan au durat doar câteva zile înainte de a fi ridicate, iar în prezent, pakistanezii pot accesa platforma.

Top 10 aplicații cu cele mai mari venituri

TikTok nu este doar cea mai descărcată aplicație din lume, ci este și cea mai mare aplicație non-jocuri cu cele mai mari încasări, pe baza veniturilor din T1 2022 din App Store și Google Play:

TikTok
YouTube
Disney+
Google One
Tinder
Piccoma
Tencent Video
iQIYI
HBO Max
LINE Manga

TikTok a generat o sumă impresionantă de 821 de milioane de dolari în cheltuieli de consum în ultimul trimestru. Platforma de partajare a videoclipurilor a fost aplicația cu cele mai mari încasări din App Store și a doua cea mai mare încasări pe Google Play, după Google One.

340
Share Button

Leave a Reply