Review – Samsung Galaxy Z Fold 3 5G

Posted by
Share Button

După testul cu Z Flip 3, am simțit că avem nevoie de un telefon mai mare. Pasul următor a fost firesc: Samsung Galaxy Fold 3. Un test pe bune, după 6 luni de utilizare.


Telefonul Samsung Galazy Z Fold 3 testat de noi a apărut într-o gamă de smartphone cu ecran pliabil. Acesta ni s-a părut cel buin pentru un businessman sau un creator de content. Din punct de vedere al calendarului de lansări, înlocuiește evenimentul în care se lansau vechile Note. De fapt, noua gamă va fi lansată în doar o săptămână… noi o așteptăm cu drag, dar putem să oferim și un test de utilizare de 6 luni cu precedentul.
Acest model este perfect din toate punctele de vedere și arată mai premium decât orice de la Apple. Pe lângă calitate, avem parte și de rezistență, telefonul dispune de rezistență la apă IPX8, astfel încât utilizatorii nu mai trebuie să se îngrijoreze dacă sunt prinși în ploaie, spre exemplu.
Are la bază o carcasă din aluminiu (Armor Aluminum) – cel mai puternic aluminiu utilizat vreodată pe un smartphone – împreună cu cel mai dur Corning® Gorilla® Glass Victus™ pentru a proteja împotriva zgârieturilor și a căzăturilor accidentale. În plus, ambele dispozitive includ o nouă folie de protecție realizată din PET extensibil și straturi de panou optimizate pentru display, rezultând un ecran principal cu 80% mai rezistent față de dispozitivele anterioare.
Am putut rula aplicații, crea în Canva, examina poze și conținutul preferat pe ecranul neîntrerupt Infinity Flex de 7,6 inci – datorită noii noastre tehnologii de cameră sub ecran. Cu pixeli micșorați la minimum, aplicați deasupra decupajului camerei, Z Fold3 are o zonă de vizualizare sporită, astfel încât utilizatorii să obțină o pânză impecabilă pentru aplicațiile lor preferate. Cu noua tehnologie de afișare Eco aplicată ecranului, acesta este cu 29% mai luminos, consumând mai puțină energie. Acum, utilizatorii pot experimenta o navigare și o interacțiune și mai rapidă cu dispozitivul cu ajutorul ratei de reîmprospătare adaptivă Super Smooth 120Hz, atât pe ecranul principal, cât și pe cel secundar.
Pentru prima dată pe seria Galaxy Z, Samsung aduce tehnologia seriei Note pe Z Fold3: funcționalitatea S Pen. Utilizatorii pot profita acum de caracteristicile S Pen, complet optimizate, direct de pe ecranul pliabil, care se potrivește perfect nevoilor de multitasking în deplasare. Pe ecranul principal masiv al lui Z Fold3, utilizatorii pot să-și ia notițe în timpul unui apel video sau să verifice o listă de sarcini în timp ce își citesc e-mail-urile. De asemenea, utilizatorii Z Fold3 își pot spori creativitatea și productivitatea cu S Pen-ul, atât de mult îndrăgit. S Pen-ul pentru Z Fold3 vine în două opțiuni: S Pen Fold Edition și S Pen Pro. Ambele dispun de un vârf Pro retractabil special conceput, cu o tehnologie de limitare a forței, pentru a proteja ecranul principal al lui Z Fold3 și pentru a elimina toate grijile din timpul utilizării S Pen-ului. Aceasta este cea mai bună experiență Samsung S Pen de până acum, cu o latență și mai redusă pentru compoziția reală – asigurându-vă că notarea și trimiterea mesajelor sunt efectuate fără probleme și în mod intuitiv.
Cei care își doresc să fie mereu productivi se bucură, de asemenea, de funcțiile îmbunătățite în Flex Mode de pe Z Fold3, care le permit să facă mai multe simultan – spre exemplu, participarea într-un apel video pe ecranul superior al dispozitivului și verificarea notițelor în partea de jos, în același timp. Cu fereastra multi-activă a lui Z Fold3 actualizată, planificarea este și mai ușoară, putând scrie și verifica calendarul simultan, totul pe ecranul mare al dispozitivului. Și acum pe Z Fold3, utilizatorii pot crea o comandă rapidă și pot redeschide aplicațiile mai târziu, în același mod, datorită îmbunătățirii aplicației Pair. În plus, aceștia pot folosi noua bară de activități a lui Z Fold3 pentru a comuta rapid între aplicații fără a reveni la ecranul de pornire.

Z Fold3 este construit cu un design mai elegant, mai subțire și mai ușor, pentru o portabilitate chiar mai bună decât cea a lui Galaxy Z Fold2.

Samsung Galaxy Z Fold 3 5G

date tehnice

DIMENSIUNI (mm): 158.2 x 67.1 x 14.4-16 mm (desfăcut) / 158.2 x 128.1 x 6.4 mm (nedesfăcut) GREUTATE: 271 grame
ECRAN: Foldable Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+, 1200 nits (peak)
Size 7.6 inches, 179.9 cm2 (~88.8% screen-to-body ratio)
Resolution 1768 x 2208 pixels (~374 ppi density)
Cover display:
Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, Corning Gorilla Glass Victus
6.2 inches, 832 x 2268 pixels, 25:9 ratio
Procesor: Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G (5 nm)
CPU Octa-core (1x2.84 GHz Cortex-X1 & 3x2.42 GHz Cortex-A78 & 4x1.80 GHz Cortex-A55)
MEMORIE - 12GB RAM, Spaţiu de stocare total: 256 GB,

Camere foto 12 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.76", 1.8µm, Dual Pixel PDAF, OIS
12 MP, f/2.4, 52mm (telephoto), 1/3.6", 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optical zoom
12 MP, f/2.2, 123˚, 12mm (ultrawide), 1.12µm
LED flash, HDR, panorama
Secundară: 4 MP, f/1.8, 2.0µm, under display
Cover camera:
10 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/3", 1.22µm
HDR
Baterie: Li-Po 4400 mAh / Fast charging 25W / Fast wireless charging 11W / Reverse wireless charging 4.5W
Sistem de operare: Android 11, One UI 4.1

686
Share Button

Leave a Reply