Oppo şi OnePlus au oprit vânzările în Germania

Posted by
Share Button

Oppo şi OnePlus au fost nevoite să oprească toate vânzările din Germania, după ce au pierdut definitiv un proces intentat de Nokia.

În luna iulie, în urma unui proces intentat de Nokia, un tribunal a decis că Oppo şi OnePlus trebuie să înceteze să vândă produse în Germania, deoarece folosesc tehnologii 5G brevetate de Nokia fără să plătească, fiind, practic, acuzate de furt.

Cele două au făcut Apel, însă decizia dă, din nou, dreptate celor de la Nokia. Astfel, cele două branduri chineze au început să-şi scoată de la vânzare produsele disponibile până acum în Germania.

Decizia nu influenţează clienţii actuali, care vor beneficia în continuare de suport conform contractului de vânzare-cumpărare.

Disputa se întinde pe întreg teritoriul european şi, dincolo de cazul deja decis în Germania, Oppo şi OnePlus s-ar putea lovi de decizii judecătoreşti similare şi în alte ţări europene.

Dacă vor să opereze în continuare în Europa, se pare că Oppo şi OnePlus nu au altă cale decât să negocieze o înţelegere cu Nokia şi să plătească atât pentru folosirea viitoare a tehnologiilor deţinute de aceasta, cât şi daunele create până acum.

331
Share Button

Leave a Reply