Piaţa globală de cloud computing va ajunge la 832 miliarde de dolari, până în 2025 

Posted by
Share Button

Piaţa de cloud computing va creşte la 832 de miliarde de dolari, până în anul 2025, la nivel global, iar în ciuda încetinirii performanţelor sectorului tehnologic în 2022 veniturile din cloud depăşesc în continuare marjele celorlalte segmente, se arată într-o analiză de specialitate, publicată vineri de casa de brokeraj XTB România.

"Cantitatea tot mai mare de date digitale produse, tendinţele de lucru de la distanţă folosind noile tehnologii şi optimizarea costurilor întreprinderii determină tot mai multe companii să utilizeze serviciile de cloud computing. În timp ce pandemia a fost catalizatorul ascensiunii serviciilor de cloud, cu mult înainte de 2020, soluţiile cloud erau deja proclamate drept 'următorul subiect important' în sectorul IT. Tehnologia permite companiilor să stocheze servere şi date off-site, în centre de date securizate pe care utilizatorii le pot accesa prin Internet. Cloud-ul permite companiilor să îmbunătăţească experienţa clienţilor, să mărească productivitatea, să reducă costurile şi să ajute la generarea de venituri, permiţând un timp de lansare pe piaţă mai rapid. Există mai multe tendinţe globale cheie inter-industriale care stimulează adoptarea cloud-ului. Sectorul cloud computing este împărţit în sectoare cheie conexe: centre şi baze de date, inteligenţă artificială şi învăţare automată, stocare, securitate a dispozitivelor, reţele şi calcul", susţin specialiştii.

Compania de analiză Gartner prezice că, până în 2025, o pondere de 90% dintre întreprinderi vor avea implementate soluţii multicloud, iar furnizorii de cloud mai mici, precum Snowflake şi Cloudflare, ar putea să beneficieze de acest lucru.

257
Share Button

Leave a Reply