SUA: Pentagonul atribuie un contract uriaş de cloud la patru giganţi din domeniu

Posted by
Share Button

Departamentul american al Apărării a anunţat miercuri că a atribuit companiilor Amazon, Google, Microsoft şi Oracle contracte de "cloud computing" în valoare de nouă miliarde de dolari, revenind asupra unei comenzi publice precedente care a stârnit controverse, notează AFP.

"Joint Warfighting Cloud Capability" (JWCC) va permite Pentagonului să acceseze puterea cloud a unora dintre cele mai mari companii din domeniu pentru a face să funcţioneze o gamă largă de instrumente digitale, aflate "de la cartierul general până la prima linie a frontului".

La sfârşitul lui 2019, sub administraţia Donald Trump, Microsoft a câştigat o licitaţie similară de zece miliarde de dolari numită "Joint Enterprise Defense Infrastructure" (JEDI).

Înlăturată, compania Amazon - care, cu serviciul său AWS, este unul dintre giganţii cloud-ului - a contestat opţiunea Departamentului american al Apărării, sugerând că este vorba despre represalii împotriva companiei pentru presupusele luări de poziţie anti-Trump ale liderului său, Jeff Bezos.

Cererea de oferte câştigată doar de Microsoft a fost anulată "pentru că nu răspundea nevoilor actuale", a afirmat Pentagonul care a lansat JWCC, reunind patru contracte pentru un maxim nouă miliarde de dolari.

203
Share Button

Leave a Reply