Producătorul chinez de smartphone-uri Honor a lansat un telefon pliabil la nivel global

Posted by
Share Button

Producătorul chinez de smartphone-uri Honor a lansat un telefon pliabil la nivel global, cu intenţia de a concura cu Apple şi Samsung la nivelul premium al pieţei, transmite CNBC.

Honor Magic Vs a fost lansat pentru prima dată în China în noiembrie. Acum, compania aduce dispozitivul pe o serie de pieţe din străinătate, inclusiv Marea Britanie, Germania şi ţări din America Latină.

Acesta marchează ambiţia companiei chineze de a se extinde în cea mai recentă tehnologie de smartphone – telefoanele pliabile - la vârful pieţei, unde va concura cu Apple şi Samsung.

Honor a fost separată de Huawei, după ce o serie de sancţiuni americane au oprit accesul gigantului chinez al telecomunicaţiilor la cipuri performante şi la sistemul de operare mobil Android al Google, ceea ce i-a afectat grav afacerile cu smartphone-uri.

Ca entitate separată, Honor are acces la Android şi la componentele de care are nevoie pentru dispozitivele sale high-end.

Huawei a vândut Honor unui consorţiu de cumpărători care include guvernul oraşului  în care se află sediul său, Shenzhen.

Honor a fost brandul pentru dispozitive ieftine al Huawei, dar a căutat să se promoveze ca un jucător premium după separarea de grup, umplând golul lăsat de Huawei.

Honor şi-a lansat primul său smartphone în străinătate spre sfârşitul anului 2021 şi de atunci a făcut o mişcare agresivă pentru a aduce mai multe modele în ţări din afara Chinei.

Compania a încercat să se distanţeze de Huawei şi să se stabilească ca un producător independent.

”Deşi Honor funcţionează ca o entitate complet independentă, încă trebuie să explice în mod regulat că nu face parte din Huawei. De-a lungul timpului, aceasta devine din ce în ce mai puţin o problemă, dar este încă o provocare cu care se confruntă”, a declarat Ben Wood, director de cercetare la CCS Insight, într-un email trimis CNBC.

Honor Magic Vs este un aşa-numit smartphone pliabil. Acestea sunt dispozitive care au un ecran care se poate îndoi. Honor a spus că a testat dispozitivul pliindu-l şi deschizându-l de până la 400.000 de ori fără nicio problemă.

Smartphone-ul Honor funcţionează cu sistemul Android şi are un afişaj de 7,9 inci atunci când este complet deschis.

Telefonul are şi un al doilea afişaj în exteriorul dispozitivului, când este pliat, care este de 6,45 inci.

Magic Vs va fi oferit la un preţ de 1.599 euro (1.690 dolari) pe piaţa europeană.

Va concura cu dispozitivele pliabile de la Samsung şi firma chineză Oppo pe scena mondială.

Dar categoria de telefoane pliabile care a fost lansată de Samsung este încă în fazele incipiente.

Dispozitivele pliabile au reprezentat doar 1,1% din totalul livrărilor de smartphone-uri în 2022, potrivit IDC, iar această pondere este de aşteptat să crească la doar 2,8% în 2026.

Magic Vs este unul dintre primele dispozitive pliabile disponibile pe pieţele din afara Chinei, deoarece Honor încearcă să avanseze în segmentul în curs de dezvoltare al smartphone-urilor.

În timp ce Honor a devenit unul dintre cei mai mari jucători de smartphone-uri din China, încă nu a găsit un succes similar în străinătate. Compania speră că dispozitivele sale premium o vor ajuta să câştige utilizatori în străinătate.

La apogeul său în 2020, Huawei reuşise să devină producătorul numărul unu de smartphone-uri din lume, depăşind Samsung şi Apple prin lansarea de dispozitive premium, echipate cu unele dintre cele mai noi tehnologii.

De când afacerea sa cu smartphone-uri a fost paralizată, a rămas un mare decalaj, de care au profitat companii precum Samsung, Apple şi alţi producători precum Xiaomi.

228
Share Button

Leave a Reply