Nokia lansează primul smartphone pe care îl poți repara singur

Posted by
Share Button

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță astăzi Nokia G22, primul smartphone Nokia cu funcția de reparabilitate inclusă, aducând longevitatea specifică telefoanelor Nokia la un nou nivel.

Datorită designului său reparabil, puteți păstra terminalul Nokia G22 și mai mult timp, având posibilitatea de a înlocui un ecran deteriorat, un port de încărcare îndoit sau o baterie descărcată, chiar și după ce termenul de garanție a telefonului a expirat.

În colaborare cu iFixit, noul Nokia G22 poate fi reparat cu ajutorul ghidurilor de reparații pas-cu-pas și al pieselor de schimb disponibile la prețuri accesibile, începând de la 24,95 euro. Fabricat cu o carcasă compusă din plastic 100% reciclat, în două tonuri de culoare, Nokia G22 este, de asemenea, construit și ambalat într-o manieră sustenabilă. 

Prin colaborarea cu iFixit, o comunitate globală de reparații, depanarea dispozitivelor devine mai accesibilă și mai ușoară. Aceasta le oferă oamenilor acces la piese de schimb, inclusiv la baterie, ecran și port de încărcare, precum și la unelte și ghiduri de reparații, pentru ca procesul de reparare a dispozitivului să fie cât mai simplu posibil.

Algoritmii de imagistică high-end susțin camera de 50 MP pentru imagini mai bune. Pentru a facilita realizarea de fotografii memorabile de la răsărit la apus, modurile Night, și Quick Night echilibrează luminile și umbrele exact cum trebuie pentru o fotografie perfectă pe timp de noapte, folosind camerele frontale și posterioare. Ecranul HD+ de 6,52″ cu rata de refresh de 90Hz este protejat cu sticla Corning Gorilla Glass 3.

Nokia G22 este conceput cu o autonomie de până la trei zile și cu o baterie care păstrează peste 80% din capacitatea sa inițială chiar și după 800 de cicluri de încărcare completă. Culorile în două tonuri se regăsesc pe un corp mai subțire cu un finisaj lucios pentru a-i conferi o senzație de lux, în timp ce baza metalică mată a camerei și ecranul Corning Gorilla Glass 3 adaugă un plus de durabilitate. 

Nokia G22 vine cu 2 ani de actualizări ale sistemului de operare Android TM, trei ani de actualizări lunare de securitate și garanție extinsă de trei ani fără costuri suplimentare.

Nokia G22 este livrat împreună cu o carcasă transparentă din materiale reciclate și este disponibil în România începând începând din 15 martie 2023. Acesta poate fi achiziționat în culorile Meteor Grey și Lagoon Blue și este disponibil în configurațiile de stocare și memorie 4/64 începând de la 899 de lei.

Kiturile de reparare la domiciliu și piesele de schimb pentru Nokia G22 sunt disponibile pe iFixit.com în Europa și Australia, inclusiv carcasa la 29,95 euro, ecranul la 54,95 euro, bateria la 29,95 de euro și portul de încărcare la 24,95 euro.

Compatibil cu orice cablu USB-C, noul încărcător de perete Nokia Dual Port Wall Charger de 65 W oferă o încărcare mai rapidă și are o carcasă realizată din materiale reciclate în proporție de 70% – disponibil pe Nokia.com la 49,99 dolari.

217
Share Button

Leave a Reply