Xiaomi a lansat seria de telefoane 13

Posted by
Share Button

Xiaomi a dezvăluit duminică cea mai nouă linie flagship de telefoane inteligente – Seria Xiaomi 13 – la nivel internațional, în cadrul unui eveniment de lansare desfășurat în Barcelona, Spania.

Cele două modele flagship sunt dezvoltate în parteneriat cu Leica și oferă lentile optice profesionale Leica, precum și o serie de capabilități software avansate pentru a completa experiența autentică Leica. Alte specificații premium incluse sunt cel mai nou procesor Snapdragon® 8 Gen 2 și sistemul Surge pentru gestionarea bateriei dezvoltat de Xiaomi, acestea având rolul de a asigura cele mai înalte performanțe din toate punctele de vedere. 

De asemenea, în timpul lansării a fost prezentat și modelul Xiaomi 13 Lite, care oferă capabilități imagistice excelente pentru portrete și opțiuni extinse de fotografiere pentru tinerii pasionați de acest segment.  

Sistemul de camere Leica Vario-Summicron 1:19-2.2/14-75 ASPH. al Xiaomi 13 Pro acoperă distanțe focale de la 14 mm până la 75 mm și este compus dintr-o cameră principală cu unghi-larg de 23 mm cu senzor ultra-larg IMX989 de 1 inci, o cameră telefoto ”floating” de 75 mm și o cameră cu unghi ultra-larg de 14 mm. Prezent pentru prima oară pe Xiaomi 12S Ultra, senzorul IMX989 este cel mai mare încorporat vreodată pe un telefon inteligent. Cu un interval dinamic extins, capabilități excepționale pentru capturarea luminii și răspuns rapid, acest senzor mare asigură imagini colorate cu un contrast distinct și texturi bine definite, care dezvăluie cu precizie toate detaliile. 

Pe de altă parte, modelul Xiaomi 13 acoperă o arie optică a zoom-ului de la 0.6x până la 3.2x și este dotat, de asemenea, cu lentile telefoto de 75 mm.  

Atât Xiaomi 13, cât și Xiaomi 13 Pro sunt dotate cu cel mai bun procesor mobil al momentului, Snapdragon 8 Gen 2, care asigură o procesare grafică îmbunătățită prin performanțele GPU și o eficiență energetică cu 42%, respectiv 49%, mai mari în comparație cu generația precedentă. Performanțele CPU și eficiența energetică au fost îmbunătățite cu 37%, respectiv 47%.   

Cele două dispozitive au și suport Wi-Fi 7 prin intermediul Qualcomm FastConnect 7800 Mobile Connectivity System. Xiaomi 13 Pro este dotat cu tehnologie High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link care asigură conexiuni multiple și simultane de 5 GHz și 6 GHz și este capabil să atingă viteze ultra-rapide de până la 5.8 Gbps, cu latență redusă și capabilități de rețea foarte bune. Pe de altă parte, Xiaomi 13 are tehnologie Dual Band Simultaneous (DBS) Multi-Link operation și poate atinge viteze de rețea de până la 3.6 Gbps.

Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro sunt echipate cu sistemul de management al bateriei Xiaomi Surge, care utilizează chip-ului de încărcare Surge dezvoltat de Xiaomi, pentru o durată de viață mai lungă și o experiență îmbunătățită. Xiaomi 13 are o baterie de 4.500 mAh care rezistă fără probleme de-a lungul unei zile. Se încarcă rapid prin fir la 67W și wireless, la 50W. Xiaomi 13 Pro are o baterie și mai masivă, de 4.820 mAh, cu tehnologie HyperCharge la 120W, capabilă să încarce telefonul la 100% în doar 19 minute.

Disponibil pe Negru, Alb și Flora Green, Xiaomi 13 adoptă un design stilat cu ecran plat și un spate curbat 2.5D. Ehipat cu un ecran AMOLED FHD+ de 6,36 inci, elefonul are un raport corp-ecran de 93,3% și margini ultra-subțiri de 1.61 mm.

Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13 vor oferi 3 generații de update-uri de sistem Andorid și alți 5 ani de update-uri și patch-uri de securitate. Utilizatorii celor două dispozitive pot beneficia de până la 6 luni de abonamente gratuite pentru până la 2TB de stocare de date în cloud-ul Google One, ceea ce le va asigura spațiu de stocare extins, dar și de abonament gratuit timp de până la 6 luni la YouTube Premium, cu acces fără reclame la aplicațiile YouTube și YouTube Music. În plus, datorită suportului digital Android pentru funcția car key, Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13 le vor permite utilizatorilor să folosească cheia digitală pentru a-și descuia, încuia și porni mașinile. 

Suplimentar, utilizatorii Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13 vor primi o reparație gratuită în afara garanției în primele 12 luni de la achiziționare. Pentru a îmbunătăți experiențele post-vânzare, Xiaomi oferă de acum programul Smartphone International Warranty Service în peste 40 de piețe din întreaga lume. Utilizatorii telefoanelor Xiaomi 13 Pro care îndeplinesc condițiile de garanție se vor bucura de garanție de service globală la oricare dintre centrele autorizate Xiaomi. 

Xiaomi 13 Lite va fi disponibil la nivel global în variantele de culoare: albastru, roz, negru și variantele de stocare 8GB+128GB și 8GB+256GB, cu prețuri recomandate de vânzare începând de la 499 de euro. Potrivit producătorului, disponibilitatea și prețurile modelului Xiaomi 13 Lite în România vor fi anunțate în curând. 

246
Share Button

Leave a Reply