UE ia în calcul interdicția folosirii echipamentelor Huawei în construirea rețelelor 5G

Posted by
Share Button
Uniunea Europeană ia în considerare o interdicție obligatorie pentru statele membre de a recurge la companii care ar putea reprezenta un risc de securitate în rețelele lor 5G, inclusiv compania chineză Huawei Technologies Co Ltd, a relatat marți cotidianul Financial Times, citat de Reuters.

Măsura vine ca răspuns la îngrijorările tot mai mari de la Bruxelles cu privire la anumite guverne naționale care întârzie să ia măsuri în această privință, au declarat oficiali europeni.

UE și Huawei nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru comentarii.

În 2020, UE a declarat că statele membre pot fie să restricționeze, fie să excludă furnizorii 5G cu risc ridicat, cum ar fi Huawei, de la părțile centrale ale rețelei lor de telecomunicații, și a rezistat atunci presiunilor din partea Washingtonului pentru o interdicție totală a operatorilor de telecomunicații chinezi. În cadrul unei reuniuni de vinerea trecută, comisarul UE pentru piața internă, Thierry Breton, i-a informat pe miniștrii telecomunicațiilor că doar o treime dintre țările UE au pus în aplicare interdicțiile pentru Huawei în domenii critice. Întrucât îndrumările nu au fost suficiente pentru o interdicție în 2020, UE ar putea introduce o interdicție obligatorie pentru companiile considerate a prezenta un risc de securitate, în cazul în care statele membre, cum ar fi Germania, vor continua să întârzie în luarea unei decizii, a adăugat ziarul.

Germania a luat în considerare interzicerea anumitor componente de la companiile chineze Huawei și ZTE în rețeaua sa de telecomunicații, a declarat o sursă guvernamentală pentru Reuters în martie, într-o mișcare potențial semnificativă pentru a aborda preocupările legate de securitate.

291
Share Button

Leave a Reply