Apple a lansat un serviciu de asistență rutieră prin satelit

Posted by
Share Button

Gigantul american Apple extinde disponibilitatea serviciului de urgență care folosește conexiunea la sateliți, acesta putând fi acum folosit și în cazul în care utilizatorul necesită asistență rutieră.

În parteneriat cu AAA, Apple va oferi în Statele Unite un serviciu de asistență rutieră prin satelit, care va fi disponibil utilizatorilor de iPhone 15 și iPhone 14.

Utilitatea vine în primul rând prin prisma conexiunii la satelit - șoferii pot apela serviciile de asistență rutieră, în caz de nevoie, și în zonele în care nu există acoperire terestră.

La fel ca în cazul serviciului Emergency SOS, disponibil până acum doar pe iPhone 14, șoferii pot trimite un mesaj de urgență prin satelit, dacă se confruntă cu o problemă tehnică la mașină.

Serviciul va fi gratuit membrilor AAA. Ceilalți utilizatori îl vor putea folosi contracost, însă, prețul nu a fost deocamdată comunicat.

Anul trecut, Apple a investit 450 de milioane de dolari pentru extinderea infrastructurii necesare serviciilor prin satelit, precum Emergency SOS și noul Roadside Assistance.

195
Share Button

Leave a Reply