Apple va adopta standardul RCS pentru iMessage

Posted by
Share Button

După ani de polemici şi dezbateri, Apple anunţă că aplicaţia de chat de pe iPhone, va comunica nativ prin RCS cu corespondenţii săi de Android.

De anul viitor, iMessage va comunica cu alte aplicaţii de chat folosind standardul RCS, anunţă Apple într-un comunicat, în care spune că acesta reprezintă un standard superior vechilor SMS şi MMS.

RCS funcţionează, la fel ca SMS, prin infrastructura operatorilor mobili, dar aduce funcţionalităţi avansate precum trimiterea de imagini şi video.

Integrarea RCS în iMessage înseamnă că mai multe dintre funcţionalităţile acestuia vor fi disponibile în cazul conversaţiilor cu o aplicaţie de chat de Android.

Printre altele, adoptarea RCS va permite trimiterea imaginilor şi filmărilor la calitate înaltă, partajarea localizării şi afişarea indicatorilor de scriere / citire a mesajelor între iMessage şi aplicaţiile de chat de Android.

Nu va dispărea însă, culoarea diferită bulelor - mesajele trimise altor utilizatori de iMessage vor fi albastre în continuare, iar cele trimise prin RCS şi SMS rămân verzi.

Adoptarea RCS este un semn de compromis din partea Apple, care urmează să fie forţată să deschidă accesul la iMessage în Uniunea Europeană.

În acelaşi timp, păstrarea culorii verzi pentru mesajele RCS, este o săgeată către Google, care face presiuni de mulţi ani asupra Apple pentru adoptarea acestui standard şi folosirea aceleiaşi culori pentru toate mesajele.

182
Share Button

Leave a Reply