Lenovo estimează o redresare a vânzărilor de calculatoare personale în acest trimestru

Posted by
Share Button

Lenovo Group Ltd are ca obiectiv creşterea vânzărilor de calculatoare personale în acest trimestru, după ce semnele unei îndelung aşteptate redresări a ajutat grupul chinez să raporteze un declin al profitului mai redus decât se estima, transmit Reuters şi Bloomberg.

Cel mai mare producător mondial de PC-uri se aşteaptă la o cerere "mult mai bună" în China, a anunţat directorul general al Lenovo, Yang Yuanqing.

Divizia Intelligent Devices Group, care include şi dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile, a înregistrat scăderi ale profitului în fiecare trimestru de la începutul lui 2022. Cererea pentru servicii de inteligenţă artificială (AI) va stimula creşterea anul viitor, a declarat şeful Lenovo. Acesta a adăugat: "Investim foarte mulţi bani în dispozitive optimizate AI. Anul viitor, vom vedea PC-uri AI şi smartphone-uri AI. Aceste evoluţii ar putea duce la o nouă rundă de înlocuire a calculatoarelor personale".

Lenovo a raportat o scădere a profitului net de 54% în trimestrul trei din 2023, la 249,2 milioane de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 224,9 milioane de dolari. Veniturile au scăzut cu 16%, la 14,41 miliarde de dolari, în linie cu estimările analiştilor. Este al cincilea declin trimestrial al veniturilor şi a patra scădere trimestrială a profitului net, în condiţiile în care anticipata redresare a economiei chineze este sub aşteptări.

Anul acesta, acţiunile Lenovo au urcat cu aproape 50% după ce compania cu sediul în Beijing a introdus un model special de server pentru piaţa din China, unde o serie de firme locale dezvoltă servicii de inteligenţă artificiale, asemănătoare cu ChatGPT. Lenovo a precizat că dezvoltarea rapidă a aplicaţiilor AI generează numeroase noi oportunităţi.

Conform firmei de cercetare de piaţă Canalys, în trimestrul trei din 2023 livrările globale de PC-uri au scăzut cu 7%, după un declin de peste 30% la finalul anului trecut, dar ritmul declinului a încetinit în 2023. 

213
Share Button

Leave a Reply