HTC 10 – un nou vârf de gamă

Posted by
Share Button

HTC a anunțat astăzi rezultatul muncii bine tăinuite a ultimelor 12 luni, prin lansarea celui mai recent model de smartphone. Inspirat din feedback-ul utilizatorilor, ca parte integrată a procesului de dezvoltare, noul HTC 10 este noul vârf de gamă al companiei din Taiwan. HTC 10 va fi disponibil începând cu luna mai 2016, în 2 combinaţii uimitoare de culoare: Carbon Grey și Glacier Silver.

HTC 10 foloseşte o nouă abordare a designului, în care contururile îndrăzneţe sunt sculptate din metal solid. Acesta captează lumina într-un mod inspirat, în timp ce marginile teşite îi oferă un aspect mai subţire și suplu. Partea frontală din sticlă se îmbină perfect cu carcasa din metal.

Fiind pasionați de detalii, nu analizăm doar materialele atunci când vine vorba de crearea unui nou dispozitiv. În cazul noului HTC 10, echipele noastre de design au lucrat neîncetat pentru a crea un telefon cu un buton de pornire atrăgător, cu difuzoare ce-i conferă un aspect mai atractiv şi o calitate mai bună a sunetului, şi cu un senzor de amprentă ce-ți recunoaşte degetul din aproape orice unghi.

Proiectat cu stricteţe pentru a face faţă loviturilor, accidentelor şi zgârieturilor de fiecare zi, noul HTC 10 a fost supus unor teste de temperatură extremă de peste 168 de ore, de la o temperatură de îngheţ de -20’C la una pârjolitoare de 60’C, plus peste 10.000 de teste de cădere, îndoire, zgâriere şi coroziune.

La HTC 10, taiwanezii consideră că au cea mai bună cameră foto de smartphone disponibilă astăzi pe piaţă. Având pe ambele camere foto, frontală și principală, primele obiective din lume cu stabilizare optică, diafragmă mai mare cu f/1.8; 12 milioane UltraPixeli de ultimă generaţie (1,55 µm per pixel), autofocalizare laser mai rapidă pe camera foto principală, un obiectiv superangular și bliţ pe ecran pe camera foto frontală UltraSelfie, acest smartphone oferă fotografii extrem de clare, de înaltă rezoluţie, chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută, fie că te afli în faţa sau în spatele obiectivului.

Camera foto este proiectată să se declanşeze în numai 0,6 secunde, și are autofocalizare laser de a doua generaţie, cu care obții mai rapid fotografii bine focalizate - autofocusul funcţionează chiar şi în modul rafală. Toate setările sunt poziţionate la îndemână, iar Modul Pro oferă opţiuni avansate pentru fotografii experimentaţi, incluzând funcționalitatea formatului RAW.

Scorul DxOMark de 88* este unul dintre cele mai mari scoruri pentru calitatea camerei foto de pe un smartphone de până acum, şi este rezultatul a zeci de mii de ore petrecute pentru ajustarea fiecărui element, pentru a oferi fotografii şi clipuri video de cel mai înalt nivel.

Acest smartphone nu se află în top numai datorită imaginii - HTC 10 îmbină videoclipurile 4K vii și primul sistem de înregistrare audio stereo Hi-Res pe 24 biţi din lume, surprinzând de 256 de ori mai multe detalii decât înregistrările standard, dintr-un spectru de frecvență de două ori mai larg.

Construit pentru audiofili, noul HTC 10 are certificare pentru sunetul Hi-Res şi a fost proiectat pentru a reda sunetul aşa cum l-a dorit artistul. Un amplificator pentru căşti de 2 ori mai puternic decât unul convențional, abilitatea de creștere a calității audio de la 16 la 24 biţi şi conversia de înaltă performanță de la digital la analog se îmbină armonios pentru a produce de zece ori mai puțină distorsiune decât alte dispozitive de pe piaţă.

Fiecare aude lucrurile altfel şi de aceea noul sistem Personal Audio Profile al telefonului HTC 10 îmbunătăţeşte şi mai mult experienţa audio. Creând un profil unic, personalizat pentru auzul clientului, acesta ajustează în mod dinamic frecvenţele de sunet pentru fiecare ureche, permițându-ți să auzi muzica aşa cum a intenționat artistul. Difuzoarele reproiectate HTC BoomSound, ediţia Hi-Fi, au acelaşi design cu difuzare separată a frecvenţelor înalte şi joase precum sistemele acustice de top, iar împreună cu amplificatorul dedicat al fiecărui difuzor îmbogăţesc experienţa şi furnizează o claritate a sunetului nemaiîntâlnită la un smartphone.

Un sunet excelent merită nişte căşti audio excelente, astfel că telefonul vine standard cu cele mai bune căşti audio certificate Hi-Res de până acum. Având o diafragmă subţire de 8µm din polimer aerospațial şi drivere supradimensionate cu 70%, ascultătorul primeşte un sunet mai bogat şi un spectru de frecvenţă dublu.

HTC 10 promite cel mai bun software din clasa sa – pentru că inginerii s-au concentrat pe optimizarea funcțiilor de bază. Cu HTC 10, aplicaţiile pornesc de două ori mai rapid și au o performanţă impecabilă. În plus, telefonul are un ecran quad HD de ultimă generaţie, cu 30% mai viu colorat, ce creează o adevărată experienţă cinematică şi este cu 50% mai sensibil la atingere decât predecesorul său – chiar şi cea mai mică și mai rapidă mişcare a degetului este urmărită perfect.

Atenţia la detalii nu se opreşte aici. Pentru că securitatea are un rol esenţial, am creat un scanner pentru amprente care-ți deblochează telefonul în doar 0,2 secunde, şi care dispune de algoritmi speciali pentru a te recunoaşte mai rapid şi mai corect de fiecare dată.

Proiectat de la început pentru a dura mai mult, noul HTC 10 se mândreşte cu cel mai recent procesor Qualcomm Snapdragon, cu 4G LTE optimizat. Fiecare dispozitiv vine şi cu funcția Boost+, care e gândit pentru a-ți face telefonul să funcționeze mai rapid și cu un consum mai mic de energie, precum şi pentru a-ți oferi o securitate eficientă şi funcţii de gestionare a aplicaţiilor. Aceasta include: funcția smart boost, care îți optimizează automat memoria telefonului, un game booster, pentru a consuma mai puţină energie în timpul jocurilor, şi un nou sistem PowerBotics, care detectează şi opreşte automat aplicaţiile ce consumă prea multă energie, îmbunătăţind durata acumulatorului cu 30% şi oferind o perioadă de până la 2 zile între încărcări.

Boost+ nu numai că optimizează performanţa, uşurând pornirea aplicaţiilor, însă funcţia sa App Lock adaugă şi un plus de securitate, oferindu-ți posibilitatea de a bloca oricare aplicaţie, în timp ce funcția App Manager repară instantaneu orice aplicaţie care nu funcţionează bine.

Cutia noului HTC 10 include şi cea mai recentă versiune a încărcătorului Rapid Charger 3.0, cu gestionare termică îmbunătăţită, pentru ca acumulatorul să poată fi încărcat până la 50% în doar 30 de minute – ideal pentru cei care constată că telefonul li se descarcă înainte de încheierea zilei de lucru.

Cu noua configurație HTC Freestyle Layout, creată special, nu mai e pe ecran un grid care să dicteze configurația. În schimb, poți să devii creativ glisând iconițele, etichetele şi widget-urile oriunde doreşti. 

Cea mai recentă versiune HTC Themes oferă acces la mii de teme cu aspect profesionist, fiecare cu propriile lor iconițe, imagini de fundal şi sunete.

Pentru o experienţă îmbunătăţită, HTC 10 poate fi accesorizat cu o husă nouă Ice View, cu partea frontală semitransparentă şi foarte versatilă. Astfel, tu vei putea să răspunzi la următorul apel sau mesaj, să treci la melodia următoare sau să faci fotografia perfectă - totul fără a deschide husa telefonului. Este simplu, fără a face compromisuri în privința protecției.

564
Share Button

Leave a Reply