Stockholm se află pe primul loc în topul Ericsson City Index care măsoară performanța a 41 de orașe în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilității urbane și maturitatea IT&C.
Stockholm este urmat îndeaproape de Copenhaga, Singapore și Paris. Există și îmbunătățiri semnificative pentru Barcelona, Istanbul și Jakarta în topul din acest an, în timp ce Hong Kong, Moscova și Dubai sunt în scădere.
Stockholm se află pe primul loc în topul Ericsson City Index, top ce măsoară performanța a 41 de orașe din întreaga lume din două perspective: dezvoltarea sustenabilității urbane și maturitatea IT&C.
Stockholm este orașul care se află pe primul loc în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilității urbane, urmat îndeaproape de Copenhaga, Helsinki și Paris. În același timp, Londra este pe primul loc din punct de vedere al maturității IT&C, înaintea orașului Stockholm, care se află pe locul doi.
Orașele care au avansat semnificativ în topul Ericsson City Index 2016 comparativ cu cel din 2014 sunt Barcelona, Istanbul și Jakarta. Totuși, Hong Kong, Moscova și Dubai au căzut în clasament. În general, orașele cu o maturitate scăzută în IT&C au tendința să se maturizeze mai rapid decât orașele cu o maturitate crescută în IT&C, lucru care indică prezența unui efect de recuperare.
Alte aspecte importante ale topului Ericsson 2016 includ:
• Există o corelare pozitivă între dezvoltarea socială și economică și creșterea maturității IT&C.
• IT&C nu este important doar pentru progresul socioeconomic, ci poate contribui la o dezvoltare mult mai sustenabilă.
• Planificarea dezvoltării orașelor inteligente va fi esențială pentru atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale Națiunilor Unite. Spre exemplu, unele orașe vor fi instrumentale pentru implementarea acțiunilor climatice, reducerea sărăciei, îmbunătățirea nivelului de trai și al educației, cât și creșterea gradului de incluziune socială și financiară.
• O serie de acțiuni sunt esențiale pentru ca orașele inteligente să devină și sustenabile, anume: IT&C să stea la baza planurilor de investiții; să existe un mediu de reglementare care să permită și să încurajeze adoptarea IT&C; o abordare holistică în ceea ce privește integrarea IT&C în mai multe sectoare precum transport, energie și siguranță publică; colaborarea între orașe.
„UN-Habitat estimează că 70% din populația planetei va avea domiciliul în zone urbane până în 2050”, a spus Erik Kruse, Head of Ericsson Network Society Lab. „Multe inițiative de tip smart city până la această dată au folosit IT&C să optimizeze existența sistemelor și comportamentelor, spre exemplu transportul inteligent.”
„În acest sens, orașele trebuie să-și regândească structurile deja existente pentru a profita de întregul potențial IT&C și a se asigura că „inteligent” este, de fapt, și sustenabil. Viitorul oraș permanent conectat este caracterizat de colaborare, participare și mobilitate”, a adăugat Kruse.
605