Konica Minolta: Achiziția Groupe Numerial marchează o nouă etapă în procesul de transformare

Posted by
Share Button
Konica Minolta Business Solutions a anunțat în cadrul celui mai important eveniment internațional pe tema digitalizării, CeBIT 2017, strategiile companiei de a se poziționa ca lider global în furnizarea de servicii IT.

Obiectivul vizat este de a obține o cifră de afaceri anuală de 465 milioane euro până în anul 2020, din sectoarele de ECM (Enterprise Content Management), Managed Services, IT Security și ERP (Enterprise Resource Planning). Transformarea semnificativă a companiei a început în anul 2012 și include achiziția unor companii precum Serians (Franța) și Raber + Märcker (Germania), precum și dezvoltarea unor parteneriate cu jucători majori din domeniul IT precum Microsoft, Dell, Sage, Citrix și HPE. Konica Minolta Business Solutions a anunțat achiziția Groupe Numerial, ce a devenit o sucursală deținută integral de către divizia din Franța în data 8 noiembrie 2017, reprezentând un pas înainte pentru realizarea obiectivelor companiei.


Consolidarea expertizei în furnizarea de soluții și servicii de tip ECM pentru întreprinderi mijlocii și corporații

Konica Minolta a oferit, în decursul ultimilor ani, suport pentru optimizarea și digitalizarea proiectelor, precum și pentru asigurarea securității fluxurilor de documente ale companiilor din diferite domenii de activitate. Prin integrarea resurselor operaționale și a competențelor deținute de Groupe Numerial, Konica Minolta vizează să devină un jucător cheie pe segmentul de Enterprise Content Management pentru întreprinderi mijlocii și corporații. Prin urmare, Konica Minolta va beneficia de expertiza acestei companii în furnizarea de soluții de integrare și dezvoltare pentru gestionarea informațiilor și a documetelor.

Ruggero Pizzo, Chief Executive Officer în cadrul Groupe Numerial, va conduce Divizia de Managed Content Services, ca parte a Diviziei de Servicii IT a Konica Minolta Business Solutions Franța, ce va fi formată din peste 40 specialiști pre-sales, consultanți tehnici ECM, o echipă de suport și de tehnicieni. Monitorizarea afacerilor va fi asigurată de peste 250 reprezentanți de vânzări, precum și de rețeaua de distribuție a Konica Minolta în Franța.

Obiectivul vizat de Konica Minolta Business Solutions este majorarea cifrei de afaceri cu până la 20 milioane euro, până în 2020-2021, prin integrarea soluțiilor și serviciilor de tip ECM.

Integrarea noilor competențe ne oferă beneficii imediate. Expertiza deținută de Groupe Numerial va permite Konica Minolta Business Solutions Franța să se poziționeze ca lider pe segmentul de management al informației pentru întreprinderi mici și mijlocii, cu care am construit deja relații de succes, precum și pentru corporații.”, a declarat Thierry Cattoux, Director of Domestic Sales, în cadrul Konica Minolta Business Solutions Franța.

Prin această achiziție, Konica Minolta Group țintește îndeplinirea obiectivelor de a fi un furnizor de servicii IT de top în Europa, în timp ce continuă să își consolideze prezența și pe alte piețe IT.


497
Share Button

Leave a Reply