Review – ASUS Zenfone 5

Posted by
Share Button
ASUS Zenfone 5 a ajuns la testele Technoreport.ro. Acest smartphone este un upgrade semnificativ pentru ASUS, mai ales la partea de camere foto.
Zenfone 5 a fost în proprietatea noastră timp de o lună și jumătate. Acest model a primit foarte multe upgrade-uri, dar cele mai evidente sunt: display-ul cu breton și un grup de camere mai capabile decât ZenFone 4. Ediția din acest an are un design unibody, cu sticlă pe ambele părți. Cele doua camere sunt integrate perfect în partea spate. Asus ZenFone5 folosește un display IPS mult mai mare, de 6,2 inch. Probabil veți recunoaște un breton asemănător cu cel de la iPhone X. Ecranul are o zoluție de 1080 x 2246 pixeli cu 402 ppi, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5. Mai pe scurt, nu am descoperit un display cu culori la fel de vii cum regăsim la modele concurente de la Samsung sau Huawei. Asus ZenFone5 folosește procesorul Qualcomm Snapdragon 636. Smartphoneul rulează Android 8.0 Oreo. Având memorie RAM suficientă, Zenfone 5 se mișcă foarte bine, indiferent de ce aplicații i-am dat să ruleze. Dacă precedentul model a fost destul de clasic din punct de vedere al designului, ZenFone 5 pare că a împrumutat multe caracteristici de la iPhoneX. Chiar și camerele din spate sunt plasate în mod asemănător. O noutate este, în schimb, amplasarea senzorului pentru amprentă pe spatele telefonului. ZenFone5 e practic un sandwich din sticlă, dar finisajele sunt rotunjite și lucrate bine, fiind un telefon care nu este colțuros și se simte bine în mână. Asus ZenFone4 folosește o cameră principală de tip dual cu 1 x 12 Megapixeli și una de 1 x 8 Megapixeli fără autofocus. De această dată, cele două camere își fac treaba foarte bine, chiar și noaptea. Dacă vrei să ai un cont de instagram care arată bine, te descurci și cu ZenFone 5 fără probleme. Autonomia asigurată de acumulatorul de 3.300mAh este una foarte bună.
Date tehnice Asus ZenFone5 DIMENSIUNI (mm): 153 x 75.7 x 7.7 GREUTATE: 165 grame ECRAN: 6,2 inci, IPS LCD Capacitive touchscreen HD Procesor: Qualcomm Snapdragon 636 CPU Octa-core Kryo 260 - 4 GB RAM MEMORIE Spaţiu de stocare total: 64GB, Slot pentru card microSD Cameră foto principală Dual: 12 MP, f/1.8, 24mm (wide), 1/2.55", 1.4µm, PDAF, 4-axis OIS 8 MP, f/2.0, 24mm (wide), 1/4", 1.12µm Baterie: 3300 mAh 525
Share Button

Leave a Reply