Platforma Cisco Webex Meetings a organizat 4,2 milioane de sesiuni video online într-o singură zi

Posted by
Share Button

Peste 73 de milioane de sesiuni securizate Webex Meetings au fost accesate, în această perioadă, de guverne federale, universităţi, instituţii din domeniul medical sau IMM-uri, iar numai într-o singură zi platforma dezvoltată de Cisco a organizat 4,2 milioane de întâlniri online, mai mult de dublul mediei într-o zi de vârf, înainte de pandemie, arată datele companiei de securitate cibernetică.

Ca parte a Cisco, cel mai mare furnizor de securitate pentru companii din lume, Webex este considerată o soluţie de încredere de 95% dintre companiile prezente în Fortune 500.

"Principiul nostru a fost întotdeauna colaborare fără compromisuri. Webex se angajează să respecte confidenţialitatea datelor utilizatorilor. Cisco nu închiriază şi nu vinde datele utilizatorilor către terţi. Arhitectura Webex se bazează pe Cisco Secure Development Lifecycle (SDLC) - adică toate funcţionalităţile implementate de Cisco integrează încă din etapa de design elemente de securitate şi de confidenţialitate a datelor utilizatorilor. Aş vrea să mai subliniez că Webex include politici de guvernanţă în materie de securitate şi de transparenţă atunci când sunt probleme de securitate. În cadrul Cisco există o organizaţie independentă cu responsabilităţi în materie de securitate, care stabileşte reguli de guvernanţă pentru Webex, iar Cisco dezvăluie public toate vulnerabilităţile de securitate. Vulnerabilităţile de securitate - inclusiv testările proactive de compromitere ale terţilor - sunt remediate imediat şi dezvăluite public", a explicat Răzvan Atimariti, specialist pentru arhitectura de colaborare la Cisco România.

Potrivit companiei, Webex a înregistrat 240.000 de înscrieri online, în 24 de ore, iar înainte de criză platforma rula 300 de milioane de utilizatori/lună. Într-o singură zi, platforma a organizat 4,2 milioane de întâlniri online, mai mult de dublul mediei într-o zi de vârf înainte de pandemie.

La nivelul lunii martie, Cisco a găzduit 14 miliarde de minute de întâlniri, peste dublul numărului consemnat în februarie 2020.

De asemenea, peste 73 de milioane de sesiuni securizate Webex Meetings au fost accesate, în această perioadă, de către guverne federale, universităţi şi şcoli, instituţii din domeniul medical şi IMM-uri.

Compania de securitate informatică evidenţiază faptul că utilizatorii trebuie să ţină cont de aspectele legate de confidenţialitate şi să ia măsuri pentru a asigura securitatea conferinţelor video.

Astfel, experţii recomandă dezactivarea tuturor funcţiilor pe care nu le utilizează (inclusiv microfon, cameră, partajarea ecranului şi partajarea fişierelor), acoperirea camerei web pentru a bloca fizic partajarea video, dezactivarea notificărilor desktop dacă se doreşte partajarea ecranului, să nu reutilizeze codurile de întâlnire, setarea de parole, precum şi solicitarea aprobării persoanei care a propus întâlnirea pentru acces "guest" la întâlniri şi înregistrări.

Cisco garantează faptul că ID-urile dedicate sesiunilor de întâlniri iniţiate prin platforma Webex sunt alocate camerelor respective şi sunt securizate cu parole în mod implicit. În acelaşi timp, setările implicite de securitate ale Webex previn atacurile de tip Man in the Middle (de exemplu, atunci când hackerii modifică, în tranzit, textul scris de utilizatori), astfel că orice entitate terţă este considerată neautorizată în avans şi i se refuză accesul.

În plus, Webex oferă criptare end-to-end pentru datele în uz, în tranzit şi stocate, prin intermediul unei chei asupra căreia clientul are control, iar transcrierile întâlnirilor din platformă se realizează intrinsec, în interiorul soluţiei, astfel încât transcrierile nu părăsesc niciodată cloud-ul companiei către o terţă parte.

Webex se integrează cu Duo Security (SSO şi autentificare cu mai mulţi factori) şi cu Cisco Advanced Malware Protection (AMP) pentru Endpoints - care fac parte din oferta extinsă gratuită de securitate a Cisco pentru a ajuta organizaţiile să asigure rapid securitatea pentru tot mai mulţi angajaţi care lucrează de la distanţă. 

481
Share Button

Leave a Reply