Kaspersky detectează activități intensificate de fraudă în contextul lansării celui mai popular smartphone

Posted by
Share Button

Apple va tine astazi un eveniment online iar zvonurile spun ca acesta va fi despre introducerea noii game iPhone 12. Dupa cum am putut observa insa de-a lungul anilor, nu numai utilizatorii Apple sunt interesati de aceste evenimente, ci si escrocii.

In primele noua luni ale anului 2020, Kaspersky a observat ca infractorii sunt interesati in mod constant de utilizatoriii Apple si de conturile lor. De exemplu, in fiecare luna, cercetatorii companiei au gasit aproximativ 100 de domenii suspecte in intreaga lume care mentionau “Apple” drept companie. Majoritatea acestor site-uri web solicita utilizatorilor sa introduca ID-ul si parola lor Apple. Numarul acestor resurse a crescut rapid in septembrie, iar pana la finalul lunii, existau deja 1.950 de astfel de domenii.

Dupa ce au analizat numele acetor resurse, expertii Kaspersky au sesizat ca unele dintre acestea se ofera sa gaseasca telefoane pierdute, in timp ce altele ofera ajutor pentru recapatarea accesului la conturile personale. Exista, de asemenea, site-uri de phishing care imita serviciile de asistenta Apple. Cel mai probabil, aceste resurse au fost create cu scopul de a fura conturile utilizatorior dar nu au functionat corect si au ramas in final doar un software abandonat. Escrocilor le place sa foloseasca aceste pagini ca masura de precautie, astfel incat atunci cand o resursa este blocata, sa poata activa imediat alta.

Tatyana Sidorina, security expert la Kaspersky, le recomanda utilizatorilor sa fie mai vigilenti: “Aceasta reaparitie a interesului escrocilor pentru serviciile Apple arata ca acestia ar beneficia de orice lucru le-ar atrage atentia utilizatorilor. Lansarea noului iPhone ar putea fi o oportunitate perfecta pentru escroci de a raspandi caracteristici rau intentionate.”

Pentru a evita astfel de inselaciuni, Kaspersky recomanda:

  • Fiti sceptici cu privire la orice stiri, oferte sau promotii extrem de generoase. Cel mai probabil acestea nu sunt adevarate.
  • Verificati daca mesajele provin din surse de incredere
  • Nu dati click pe link-urile din e-mail-urile sau mesaje suspecte primite in mesageria instant sau pe retelele sociale
  • Verificati autenticitatea site-urilor pe care intentionati sa le accesati
  • Instalati o solutie de securitate fiabila, cu o baza de date actualizata, care include cele mai recente atacuri de tip phishing
450
Share Button

Leave a Reply