LG va lansa un smartphone cu ecran rulabil

Posted by
Share Button

LG va avea anul acesta un răspuns la telefoanele pliabile Samsung, care va consta într-un dispozitiv al cărui ecran se rulează.

Ecranele rulabile nu sunt o noutate pentru LG. Compania coreeană are deja pe piaţă un televizor cu ecran rulabil, la care a lucrat vreme de mai mulţi ani.

Însă, după un televizor cu ecran rulabil, LG a anunţat că va lansa în 2021, un smartphone al cărui ecran funcţionează pe acelaşi principiu, permițând ca telefonul să se poată face mai mare sau mai mic.

Viitorul smartphone LG va folosi un sistem mecanic care, după declanşare, vă mări respectiv va micşora ecranul. Pur şi simplu, ecranul se va mări sau se va micşora prin rulare - ca o foaie de hârtie care se micşorează punând un strat peste altul.

Compania coreeană nu a oferit informaţii concrete pe partea tehnică, limitându-se să publice un foarte scurt teaser.

Cert este că, dacă lansarea pe piaţă va avea loc într-adevăr anul acesta, procesul de dezvoltare al dispozitivului este deja finalizat şi urmează producţia în masă.

Dacă smartphone-ul cu ecran rulabil al celor de la LG va funcţiona conform promisiunilor oficiale, acesta va reprezenta o alternativă foarte atrăgătoare la telefoanele pliabile, care şi-au arătat deja limitările.

496
Share Button

Leave a Reply