Amazon Web Services a devenit furnizorul Ferrari pentru servicii cloud şi inteligenţă artificială

Posted by
Share Button

Ferrari şi Amazon Web Services (AWS) au încheiat un acord prin care divizia de cloud computing a grupului Amazon devine furnizor de servicii cloud, învăţare automată şi inteligenţă artificială pentru producătorul de automobile de lux, transmite Reuters.

Acordul va permite Ferrari să îşi reorganizeze proiectarea şi testarea automobilelor, iar echipei Scuderia Ferrari Formula One să lanseze o platformă digitală destinată fanilor, a anunţat AWS într-un comunicat.

”Împreună, companiile vor accelera ritmul de inovaţie în întreaga organizaţie Ferrari”, inclusiv departamentul lor pentru maşinile de stradă, competiţiile GT, Ferrari Challenge şi echipa de Formula 1, a adăugat AWS.

Ferrari se va baza pe capabilităţile avansate ale AWS, învăţare automată, computing, stocare de date şi capacităţile bazei de date ”pentru a obţine rapid informaţii despre proiectarea şi performanţa maşinilor de stradă şi de curse”, a arătat AWS.

Ferrari a afirmat într-un comunicat separat că platforma de angajament pe care o va construi cu AWS are drept scop conectarea tot mai mare a fanilor Formulei 1 cu viaţa de zi cu zi a echipei sale de curse şi a piloţilor săi, ”prin instrumente de personalizare, conţinut exclusiv şi aplicaţii interactive”.

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost dezvăluite. Ca parte a parteneriatului, sigla AWS va apărea pe maşinile şi îmbrăcămintea şoferilor Scuderia Ferrari începând cu Marele Premiu al Franţei în acest weekend, a precizat AWS.

33
Share Button

Leave a Reply