Test la dublu: Xiaomi MI Band 5 și 6

Posted by
Share Button

Dacă tot a venit vara și ne apucăm de sport, ne îndreptăm atenția asupra gadgeturilor wearables de la Xiaomi și am testat în paralel MI Band 5 și 6. TechnoReport.ro vă prezintă diferențele împreună cu noutățile aduse de Mi Band 6.


Xiaomi Mi Smart Band, sau doar Mi Band după numele din China, devine unul dintre cele mai populare wearables din lume. Este mic, util, ușor și, cel mai important ieftin. În tot acest timp face o mulțime de lucruri. Avem în acest test și modelul de anul trecut, Mi Band 5 pentru a ne da seama de diferențe.
Acel model a venit cu un ecran mai mare OLED decât Mi Band 4, dar și cu încărcare magnetică. Mi Band 6 are acum ecran și mai mare și ecran edge-to-edge full-color OLED. Printre upgradeurile importante se adaugă unul care a fost adus de pandemie: oximetrele din senzorul de puls (SpO2) permit acum o măsurare destul de corectă a nivelului de oxigen din sânge.
Cutia conține același tip de âncărcător magnetic de la the Mi Band 5. Cele două brățări inteligente au dimensiuni identice, 47.4 x 18.6 x 12.7 mm și 12,8 grame (față de 46.95 x 18.15 x 12.45 mm și 12 grame). Curelele celor două gadgeturi sunt compatibile.
Cea mai semificativă îmbunătățire este display-ul: un ecran de 1.56" AMOLED cu rezoluție de 326ppi (152x486 px). Brățara nu mai are buton touch sensitive, dar nici nu are nevoie, deoarece tot ecranul este acum capacitiv. Senzorii din spatele Mi Band 6 au alt aranjament. Mi Band 6 este protejat de o sticlă temperată și este rezistentă la apă (la fel ca și precententa).
Mi Band 6 folosește tot aplicația Mi Fit, funcționalitățile fiind, în mare, cam aceleași. Brățara măsoară pulsul, prele de somn, activitățile sportive, arată notificări, controlează un player de muzică, camera unui smartphone și are funcții de alarmă, timer și cronometru. Interfața e aproximativ aceeași.

725
Share Button

Leave a Reply