Xiaomi anunţă venituri record în urma creşterii vânzărilor de smartphone-uri pe plan global

Posted by
Share Button

Grupul chinez Xiaomi Corp a raportat o creştere record a veniturilor, de 64%, în trimestrul doi din 2021, în urma creşterii cotei pe piaţa globală a telefoanelor mobile inteligente, transmite Reuters.

Vânzările au urcat la 87,8 miliarde de yuani (13,56 miliarde de dolari), în perioada aprilie-iunie 2021, de la 53,54 miliarde de yuani în trimestrul doi din 2020, şi peste estimările analiştilor, de 84,53 miliarde de yuani.

Profitul net a ajuns la 6,32 miliarde de yuani, un avans anual de 87,4% şi de asemenea peste previziunile analiştilor.

În urma sancţiunilor impuse Huawei de autorităţile SUA, în topul principalilor producători de telefoane mobile inteligente, Huawei este acum pe locul cinci, în urma rivalilor chinezi Xiaomi şi Oppo.

În ultimele săptămâni, acţiunile Xiaomi au urcat semnificativ la Bursa de la Hong Kong după ce firma de cercetare de piaţă Canalys a estimat că firma chineză a devenit al doilea mare producător mondial de smartphone, în urma Samsung dar înaintea Apple.

Xiaomi a livrat pe plan global 52,8 milioane de telefoane în perioada aprilie-iunie 2021, un avans de 83% faţă de trimestrul doi din 2020.

469
Share Button

Leave a Reply