OTE a finalizat vânzarea a 54% din acţiunile Telekom Romania Communications către Orange România

Posted by
Share Button

Hellenic Telecommunications Organization a anunţat joi că a finalizat vânzarea cotei sale de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications către Orange România, iar valoarea finală a fost de 295,6 milioane euro.

"Hellenic Telecommunications Organization (OTE) anunţă că vânzarea cotei sale de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications (TKR) către Orange România s-a finalizat astăzi cu succes. Valoarea finală a fost de 295,6 milioane euro", informează compania.

OTE estimează distribuirea către acţionari a sumei de aproximativ 174 milioane euro, sub formă de dividende extraordinare şi răscumpărări adiţionale de acţiuni. Plata dividendelor, care face obiectul aprobărilor interne aferente, este aşteptată în cursul anului 2021.

Echipele celor două companii vor dezvolta pentru clienţii români un portofoliu de servicii convergente fix-mobil cu acoperire extinsă pentru internet fix, conţinut TV mai variat şi conectivitate mobilă Orange.

Începând de astăzi, 30 septembrie, Telekom Romania Communications este parte a grupului Orange, funcţionând în continuare ca o companie de sine stătătoare, subsidiară a Orange România.

Joi, Consiliul de administraţie al Telekom Romania Communications l-a numit pe Andrei Popovici în funcţia de CEO al Telekom Romania Communications. Andrei Popovici a fost timp de 6 ani în echipa Telekom România, ocupând în ultimii 4 ani poziţia de director executiv de vânzări locale şi operaţiuni clienţi.

Telekom Romania Communications va continua să ofere atât asistenţă, cât şi servicii convergente de voce fix-mobil, internet în bandă largă şi televiziune pentru cei aproximativ 5 milioane de clienţi ai săi. De asemenea, va gestiona infrastructura de reţea ce cuprinde până la 90.000 de km de fibră optică şi ce conectează în jur de 3 milioane de gospodării.

Aproximativ 916.000 de clienţi cu servicii mobile asociate contractelor convergente vor avea acces, în următoarele luni, la conectivitate mobilă în reţeaua Orange. Serviciile mobile pentru aceşti clienţi sunt furnizate astăzi de Telekom Romania Mobile printr-un contract MVNO cu Telekom Romania Communications. Transferul între cele două reţele mobile se va petrece gradual şi toate schimbările vor fi comunicate în avans, astfel încât acest proces să fie cât mai simplu pentru clienţi.

“Astăzi scriem o nouă filă nu doar în istoria Orange, ci a întregii pieţe de telecomunicaţii din România şi sunt extrem de mândră de efortul şi realizările tuturor celor implicaţi în acest proces. Pornim împreună, Orange şi Telekom Romania Communications, cu un scop comun, acela de a fi prima alegere pe piaţa serviciilor convergente din România. Mai departe, vom lucra la consolidarea unei oferte complete pentru clienţii noştri, cu acoperire extinsă de servicii fixe, cele mai bune servicii mobile în reţeaua Orange, inclusiv acoperire 5G în expansiune, un conţinut TV mai diversificat şi soluţii IT&C care să susţină transformarea digitală”, declară Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Liudmila Climoc îşi va continua responsabilităţile în calitate de CEO al Orange România.

“Vânzarea Telekom Romania Communications este o decizie strategică ce contribuie la dezvoltarea rapidă a infrastructurii în Grecia şi îmbunătăţeşte viziunea pe termen lung privind creşterea şi valoarea pentru acţionari. În România, aceasta va sprijini creşterea Telekom Romania Communications şi competitivităţii în piaţă, în beneficiul clienţilor şi al societăţii româneşti. OTE rămâne pe piaţa din România cu Telekom Romania Mobile Communications, vizând generarea pozitivă de fluxuri de numerar printr-o abordare nouă de piaţă", spune Michael Tsamaz, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al OTE.

Anunţul este emis în conformitate cu Regulamentul (EU) Nr. 596/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 aprilie 2014.

449
Share Button

Leave a Reply