Review – Dell Alienware Area 51m R2

Posted by
Share Button

Mai rar ne vin bijuterii atât de scumpe la testele TechnoReport.ro. Acest laptop de top Dell Alienware Area 51m R2 a stat la noi două săptămâni.

Acesta este cel mai puternic laptop din lume (conform producătorului) și tocmai a primit un upgrade. Cu o putere extraordinară de procesare, similară cu cea pentru desktopuri, posibilitate de upgrade pentru microprocesor si procesorul grafic, sistem avansat de răcire si un design premium, revolutionar, Alienware Area-51mR2 este o adevărată experientă de joc de pe desktop, sub forma unui laptop.
Este primul laptop Dell cu procesoare supratactabile Intel® Core™ i9K dea 10-a generatie, care acceptă până la 125 Wde alimentare si optiuni de procesor de tip desktop cu 10nuclee, oferindu-i un nivel cu totul nou de putere de calcul fată de alte laptopuri pentru jocuri. Acest Alienware te face să ai o experientă de joc intensă, fără întreruperi si cu o frecventă mai mare a cadrelor în timpul jocului de mare viteză, datorităplăcii grafice supratactabile NVIDIA GeForceRTX sau, pentru prima dată la Area-51m R2, placa grafică AMD Radeon.
Acesta este și primul laptop pentru jocuri de la Alienware care acceptă până la 64 GB de memorie DDR4 la 2.933 MHz sau 32 GB de memorie DDR4 XMP la 3.200 MHz.
Pentru Area-51m R2 s-au făcut eforturi de proiectare inovatoare pentrua creste capacitatea si performanta termică. Laptopul oferă acum trei solutii distincte de răcire și tehnici de gestionare a alimentării în funcție de selecția grafică. Aceste caracteristici sunt gândite pentru a susține și eventuale upgradeuri. Tehnologia de răcire cu cameră de vapori utilizează metode avansate pentru disiparea eficientă a căldurii de la optiunile grafice de performanță extremă. Aceste camere utilizează natura de schimbare de fază a lichidului pentru a transfera căldura mai eficace decât o bucată solidă de metal sau tevile de căldură din cupru. Camerele de vapori sunt, de asemenea, mai versatile decât tevile de căldură dincupru, deoarece pot fi distribuite uniform pe un întreg cip care trebuie răcit.
Designul futurist al Area-51m R2 te duce cu gândul la avioanele stealth, iar iluminarea la obiectele zburătoare neidentificate. Iluminarea individuală a tastelor AlienFX oferă profiluri de iluminare personalizabile, în timp ce tastele de macrocomenzi programabile permit să creati comenzi rapide pentru peste 150 de jocuri si nu numai.
Acest test a fost cea mai bună experiență dintre toate testele cu produse destinate gamingului. Acest laptop nu poate fi pus, pur și simplu în dificultate de nici un joc sau aplicație… deocamdată. Dacă ne uităm la preț, am spune că Area-51m R2 este mai mult decât un statement… Este un răsfăț.

Dell Alienware Area 51m R2

Procesor
Model Procesor:i9-10900K
Platforma Procesor:Comet Lake
Procesor:Intel Core i9
Frecventa procesor (GHz):3.70 GHz
Frecventa turbo procesor (GHz):5.30 GHz
Dimensiune Cache procesor (KB):20 MB Intel® Smart Cache
Tehnologie de fabricatie (nm):14
Putere consumata (W):125 W
HDD & RAM
Capacitate HDD:1TB512GB
Tip unitate stocare:HDDSSD
Interfata HDD:M.2SATA
Memorie standard:64GB
Tip RAM:DDR4
Display & Video
Chipset video:RTX 2080 SUPER
Memorie video ram:8GB
Rezolutie optima:1920 x 1080
Diagonala LCD:17.3
Rata de refresh (Hz):360Hz
Touchscreen:Fara Touchscreen
Comunicatii
WirelessWi-Fi 6 (802.11ax)
Bluetooth:5.1
Retea:10,100,1000,2500 Mbit/s
Altele
2 in 1:Nu
Tip Laptop:Gaming
Sistem de operare:Windows 10
Tastatura iluminata:Da
Tastatura numerica:Da
Culoare:Silver, White
664
Share Button

Leave a Reply