Starlink, serviciul de internet al lui Elon Musk e disponibil în România

Posted by
Share Button

Starlink, serviciul de internet prin satelit dezvoltat de SpaceX, compania fondată de Elon Musk, a devenit disponibil și în România. Anunțul că Starlink Internet Services a primit dreptul de a furniza servicii de acces la internet în România, a fost făcut la începutul lunii martie.

Pe pagina Starlink, clienții din România pot acum lansa comenzi. Dispozitivul Hardware costă 3.200 de lei, livrarea încă 410 lei, iar costul serviciul e de 529 de lei pe lună.

Serviciul se adresează în special utilizitorilor din zone care nu au acoperire din partea operatorilor tradiționali. 

Serviciul promite latentă redusă şi viteza de download de până la 250 Mb/s.

“Acest produs e bun mai degrabă pentru cineva care trăieşte într-o zonă izolată, cu zero servicii, precum o cabană în munţi, un pădurar să zicem. Sau se află într-o localitate unde acoperirea 4G şi 5G e slabă şi fibră încă nu a ajuns. Preţul e foarte piperat, în condiţiile în care poţi avea Internet pe fibră la 1 Gbps cu doar câteva zeci de lei. Un alt segment de public este cel al persoanelor de pe platforme marine, al celor care stau la mare altitudine în munţi şi alte nişe de genul”, se arată pe site-ul companiei.

Tot ce trebuie să faceți pentru a realiza conexiunea este să instalați o mică antenă de satelit la domiciliu pentru a recepționa semnalul și a transmite lățimea de bandă către router. Compania oferă o serie de opțiuni de montare pentru acoperișuri, curți și exteriorul locuinței dumneavoastră.

Există chiar și o aplicație Starlink pentru Android și iOS care folosește realitatea augmentată pentru a ajuta clienții să aleagă cea mai bună locație și poziție pentru receptoarele lor.

În prezent serviciul mai este disponibil în SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Olanda, Irlanda, Belgia, Elveția, Danemarca, Portugalia, Australia și Noua Zeelandă.

Aproape 2.000 de sateliți Starlink orbitează în prezent în jurul Pământului, potrivit site-ului Spacexstats, care utilizează datele ale SpaceX, companie înființată de Elon Musk. Acest lucru înseamnă că SpaceX a crescut numărul sateliților săi de internet cu peste 185% în ultimele 18 luni. În Statele Unite, se așteaptă ca Starlink să ofere internet de mare viteză celor aproximativ 60 de milioane de persoane care locuiesc în zonele rurale și îndepărtate. Și în restul lumii, inclusiv în România, compania fondată de Elon Musk va avea în vedere în primul rând zonele cu conexiuni de bandă largă slabe.

454
Share Button

Leave a Reply