ASUS a anunțat noul laptop Zenbook Pro 14 Duo OLED

Posted by
Share Button

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este un laptop cu două ecrane de generația următoare, dintre care unul principal tactil cu tehnologie OLED, diagonală de 14,5 inchi și format 16:10, cu mecanismul inovator AAS Ultra, rezoluție 2,8K și 120 Hz și un ecran tactil secundar ScreenPad Plus de 12,7 inchi 2,8K la 120 Hz.

ASUS a anunțat noul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402), un laptop puternic și compact, destinat creatorilor de conținut. Acesta are două ecrane, noua generație a touchscreen-ului ScreenPad™ Plus fiind acompaniată de designul nou cu înclinare automată Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra), un mecanism care îmbunătățește atât răcirea, cât și ergonomia.

Fiind foarte puternic, Zenbook Pro 14 Duo OLED este certificat Intel® Evo™, permițându-le creatorilor să-și transforme la maximum potențialul creativ. Procesoarele care urcă în gamă până la flagship-ul Intel® Core™ i9-12900H din generația a 12-a și placa video dedicată NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Ti din clasa creatorilor de conținut sunt răcite pentru performanțe extreme - până la un TDP combinat de 85 de wați - prin tehnologia ASUS IceCool Plus. Răcirea este ajutată și de mecanismul inovator AAS Ultra, care ventilează eficient carcasa și, de asemenea, înclină ecranul tactil secundar ScreenPad™ Plus de ultimă generație la un unghi confortabil pentru o experiență vizuală perfectă și captivantă.

Pentru o redare vizuală la nivel de studio, ecranul tactil principal OLED HDR cu rezoluție 2,8K, aspect 16:10 și suport Dolby Vision® oferă o rată de reîmprospătare fluidă de 120 Hz, o precizie a culorilor validată PANTONE, o acoperire de 100% a gamei de culori DCI-P3 de calitate cinematografică, precum și o protecție a ochilor certificată de TÜV Rheinland. Zenbook Pro 14 Duo OLED își eclipsează rivalii, devenind laptopul OLED compact de ultimă generație ideal pentru creatorii pretențioși.

ScreenPad Plus de ultimă generație

Ecranul ScreenPad Plus de ultimă generație al lui Zenbook Pro 14 Duo OLED este un touchscreen secundar de 12,7 inchi, întins pe toată lungimea capacului, ce oferă suport pentru cele mai recente stylus-uri de înaltă precizie, precum ASUS Pen 2.0. Mecanismul de înclinare a fost reproiectat cu precizie, devenind AAS Ultra, ridicând partea din spate a ScreenPad Plus cu până la 20 mm, înclinându-l cu 12° atunci când laptopul este deschis. Astfel, ScreenPad Plus este poziționat la un unghi de vizualizare ideal pentru o operare ușoară împreună cu ecranul tactil principal. De asemenea, mecanismul îmbunătățește răcirea, permițând un flux de aer cu 38% mai mare decât la generația anterioară.

ASUS ScreenPad Plus cu AAS Ultra este dotat cu software-ul actualizat ScreenXpert 3, multitasking-ul pe ambele ecrane și fluxurile de lucru creative devenind și mai eficiente. Aplicațiile integrate, precum App Switcher și App Navigator, stimulează productivitatea, oferind acum suport și pentru afișaje externe. Noua aplicație Control Panel le oferă utilizatorilor un control precis și intuitiv asupra aplicațiilor creative. Aplicația le permite să schimbe cu ușurință dimensiunea pensulei, să modifice saturația, să ajusteze opacitatea straturilor și multe altele. Există patru tipuri de control - Dial, Button, Slider și Scroll - pentru a se integra perfect în orice tip de flux de lucru creativ. Control Panel este complet personalizabil și funcționează cu Adobe® Photoshop®, Illustrator®, Lightroom Classic®, Premiere® Pro și After Effects® - alte aplicații compatibile urmând să fie adăugate.

Construit pentru excelență creativă, Zenbook Pro 14 Duo OLED redă efecte vizuale la superlativ prin combinarea ecranului ScreenPad Plus de ultimă generație cu ecranul tactil OLED NanoEdge de 14,5 inchi cu rezoluție 2,8K și rată de refresh 120Hz, lider mondial în domeniu. Cu un raport de aspect extins de 16:10 pentru un spațiu vizual de lucru mai mare, ecranul tactil principal este certificat Dolby Vision și validat PANTONE pentru a asigura redarea precisă a culorilor. De asemenea, este certificat VESA DisplayHDR™ True Black 500 pentru cele mai profunde nuanțe de negru, pentru a reda detalii ultra-realiste chiar și în cele mai întunecate scene. Acoperind integral gama de culori DCI-P3 de nivel cinematografic, redă culori ultra-vii, iar rata de reîmprospătare ultra-înaltă de 120 Hz și timpul de răspuns de 0,2 ms fac ca până și cele mai rapide scene de acțiune să fie redate foarte fluid. Pentru confortul și siguranța ochilor  utilizatorului în timpul celor mai lungi sesiuni de vizionare, ecranul este de asemenea, certificat TÜV Rheinland pentru emisiile reduse de lumină albastră.

Procesorul flagship Intel Core i9-12900H din generația a 12-a din dotarea lui Zenbook Pro 14 Duo OLED oferă performanțe extreme pentru orice sarcină creativă, cu 14 nuclee pentru multitasking fără efort și o viteză Turbo Boost de până la 5,0 GHz. TDP-ul său maxim de 60W excelează în sarcinile care solicită intens procesorul, astfel încât utilizatorii vor putea petrece mai puțin timp așteptând și mai mult timp creând.

Acest procesor puternic se potrivește perfect cu placa grafică NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti de nivel studio, o componentă esențială pentru sarcinile grafice intensive, cum ar fi randarea 3D și editarea video. Cu funcțiile și capacitățile sale avansate, aceasta poate rezolva fulgerător cele mai dificile sarcini vizuale. În plus, cea mai bună compatibilitate, performanță și stabilitate sunt asigurate de driverele NVIDIA Studio.

Toate aceste componente puternice trebuie să fie răcite eficient pentru a-și atinge potențialul maxim. De aceea, sistemul de răcire ASUS IceCool Plus utilizează două ventilatoare silențioase IceBlades cu până la 97 de pale curbate 3D. Acestea răcesc cele două conducte de căldură de 8 mm care vin de la CPU și GPU, volumul de aer cald - mai mare cu 38% - fiind evacuat în exterior prin deschiderea de 20 mm creată de noul mecanism AAS Ultra. Rezultatul este că procesorul și GPU-ul pot funcționa la un TDP combinat de până la 85W, fără limitări termice.

Cantitatea de până la 32 GB de memorie RAM rapidă și un SSD ultra-rapid PCIe® 4.0 x4 de 2 TB asigură eliminarea blocajelor de memorie sau de stocare care ar putea încetini creativitatea utilizatorului.

394
Share Button

Leave a Reply