Apple testează dispozitive pliabile cu E Ink

Posted by
Share Button

Tehnologia E Ink este o posibilă variantă pentru Apple, în drumul său spre un prim device pliabil, fundamental diferit de ceea ce există acum pe piaţă.

Faptul că Apple lucrează la unul sau mai multe dispozitive pliabile nu este o noutate, zvonuri credibile circulând în acest sens de mai mulţi ani. Noutatea este, însă, faptul că Apple ar putea să folosească tehnologia E Ink.

E Ink este un tip foarte economic de ecran, cel mai celebru dispozitiv care îl foloseşte fiind Kindle. Însă, în ultimii ani, acest format a evoluat şi poate fi şi color, nu doar monocrom.

Apple, conform analistului Ming-Chi Kuo, testează un device al cărui ecran extern este de tip E Ink.

Consumul redus de energie joacă un rol important în schema Apple. Datorită acestui factor, poate fi folosită o baterie mai subţire, iar dispozitivul în sine poate arăta mult mai bine dacă nu este la fel de gros precum telefoanele pliabile care există acum pe piaţă.

Oricând va fi gata un astfel de device, Apple îşi asumă condiţia de a intra târziu pe această piaţă. Însă, dacă va reuşi într-adevăr să creeze un pliabil subţire, relativ uşor şi practic, acesta va lua imediat faţa concurenţei actuale.

295
Share Button

Leave a Reply