Qualcomm a lansat cel mai nou chipset care vine cu un consum mai mic de energie

Posted by
Share Button

Qualcomm a anunţat Snapdragon 8 Plus Gen 1, un nou chipset pentru smartphone-urile cu Android, care promite câştiguri la capitolele importante, în special în ceea ce priveşte consumul energetic.

Snapdragon 8 Plus Gen 1, urmaşul chipset-ului disponibil pe flagship-urile de la începutul anului, Snapdragon 8 Gen 1, a fost prezentat de producătorul Qualcomm, care nu se fereşte să facă o serie de promisiuni importante.

Astfel, conform companiei americane, Snapdragon 8 Plus Gen 1 are un procesor care va fi cu 10% mai performant decât cel existent pe versiunea anterioară. Tot cu 10% ar trebuie să fie mai rapidă şi placa video.

Pe partea de consum, Qualcomm spune că atât procesorul, cât şi placa video, sunt cu 30% mai eficiente şi că sarcinile de inteligenţă artificială consumă cu 20% mai puţină energie.

Asta nu înseamnă neapărat că autonomia telefoanelor care vor folosi acest chipset va creşte cu 20%-30%. Cel puţin o parte din acest spor energetic este „investit” în creşterea performanţelor.

Câştigul energetic ar fi fost dobândit, susţin surse citate de AnandTech, după ce Qualcomm a renunţat la procesul de producţie Samsung în favoarea celui de la TSMC.

Cu toate îmbunătăţirile aduse, Snapdragon 8 Plus Gen 1 este doar un pas intermediar între Snapdragon 8 Gen 1 şi Snapdragon 8 Gen 2, care va fi lansat cândva în a doua parte a anului.

389
Share Button

Leave a Reply