Preşedintele comisiei SRI: Trebuie urgentată legea securităţii cibernetice, care este într-o formă finală

Posted by
Share Button

Preşedintele comisiei parlamentare oentru controlul SRI, senatorul Cristian Chirteş a afirmat, miercuri, că doreşte să sublinieze importanţa elaborării legislaţiei în domeniul securităţii cibernetice, legislaţie care astăzi România din păcate nu o are şi cred că trebuie urgentată. El a spus că trebuie urgentată legea securităţii cibernetice, care este într-o formă finală şi a făcut un apel decidenţilor politici să vină în Parlament cu această lege.

Preşedintele comisiei pentru controlul SRI a arătat că legea securităţii cibernetice trebuie să stabilească clar atribuţiile fiecărei entitîăţi care se ocupă cu siguranţa cibernetică. 

Cristian Chirteş a menţionat că există entităţi ale MApn, ale MAI sau ale SRI, există de asemenea, cu atribuţii, STS-ul, DNSC care coordonează aceste instituţii, din punctul de vedere al comunicării. 

”Trebuie ca fiecare să ştie exact cu ce se ocupă”, a precizat el. 

Preşedintele comisiei pentru controlul SRI spus că doreşte să sublinieze importanţa elaborării legislaţiei în domeniul securităţii cibernetice, legislaţie care astăzi România din păcate nu o are şi cred că trebuie urgentată.

”Sunt convins că trebuie urgentată legea securităţii cibernetice, care este într-o formă finală şi fac un apel decidenţilor politici să vină în Parlament cu această lege”,a spus Chirteş, arătând că a avertizat încă din luna februarie asupra unor posibile atacuri cibernetice.

312
Share Button

Leave a Reply