Jumătate dintre liderii de securitate a informațiilor din lume se simt nepregătiți pentru atacuri cibernetice

Posted by
Share Button

Proofpoint, o companie lider în securitate cibernetică și conformare, cu sediul în Sunnyvale, California, dezvăluie în raportul său 2022 Voice of the CISO (Chief Information Security Officer) două constatări îngrijorătoare: cel mai mare element de risc pentru securitatea cibernetică este reprezentat de oameni și, în al doilea rând, 4 din 10 organizații de afaceri nu au în vigoare un plan de acțiune pentru plată în cazul unui atac ransomware.

Raportul Proofpoint dezvăluie că 50% dintre CISO la nivel global continuă să considere că organizația lor este nepregătită să facă față unui atac cibernetic și 56% sunt de părere că eroarea umană este cea mai mare vulnerabilitate cibernetică a lor, având în vedere contextul actual : munca de oriunde și fenomenul demisiilor în masă, care generează noi provocări pentru protectia informatiilor.

„Pe măsură ce atacurile de anvergură au perturbat lanțurile de aprovizionare, au generat titluri în media și au determinat o nouă legislație privind securitatea cibernetică, 2021 s-a dovedit a fi o altă perioadă dificilă pentru CISO din întreaga lume. Dar, pe măsură ce CISO se adaptează la noile moduri de lucru, este încurajator să vedem că acum par mai încrezători în ceea ce priveşte asigurarea securităţii datelor”, a comentat Lucia Milică, vicepreședinte și Global Resident Chief Security Information Officer (CISO) la Proofpoint.

Născută în România, Lucia Milică este un lider în tehnologie cu peste 20 de ani de experiență tehnică și de afaceri extinsă, care include roluri de conducere și tehnice în guvernanța și strategia IT, riscul de securitate și conformitate, securitatea corporativă și a produselor, confidențialitatea datelor și infrastructura IT la mari companii americane, inclusiv Polycom, HP, Palm, Wells Fargo și Franklin Templeton. Ea are o diplomă de master în informații și securitate cibernetică de la Universitatea din California, Berkeley. Ea deține, de asemenea, un Master în Administrarea Afacerilor și diplome de doctorat în drept.

Raportul de la Proofpoint dezvăluie că peste 90% dintre atacurile cibernetice încep cu un e-mail. Fie că este vorba de ransomware, sau compromiterea unui e-mail de afaceri sau compromiterea unui cont cloud, protejarea căsuței de e-mail este întotdeauna cel mai bun început când vine vorba de prevenirea riscului cibernetic.

371
Share Button

Leave a Reply