Lenovo a înregistrat cea mai mică creştere a veniturilor din ultimele nouă trimestre, din cauza scăderii vânzărilor de PC-uri

Posted by
Share Button

Grupul chinez Lenovo din China a înregistrat cea mai mică creştere a veniturilor din ultimele nouă trimestre, deoarece cel mai mare producător de PC-uri din lume s-a confruntat cu scăderea vânzărilor de dispozitive, după un boom alimentat de pandemie şi, de asemenea, a fost afectat de restricţiile legate de Covid-19 impuse de China, transmite Reuters.

Rezultatele confirmă strategia Lenovo de a pune accentul pe dezvoltarea afacerilor sale de computere non-personale, cum ar fi smartphone-uri, servere şi servicii de tehnologie a informaţiei, care, împreună, reprezintă acum mai mult de o treime din vânzările sale.

Venitul total al Lenovo în trimestrul aprilie-iunie a fost de 16,96 miliarde dolari, în creştere cu 0,2% faţă de acelaşi trimestru din urmă cu un an, în conformitate cu o estimare medie a şapte analişti citaţi de firma Refinitiv, de 16,87 miliarde dolari, extrasă de la şapte analişti.

Aceasta este cea mai mică creştere după cea din trimestrul încheiat în martie 2020.

Venitul net atribuibil acţionarilor pentru trimestrul raportat a crescut cu 11%, la 516 milioane de dolari.

Creşterea lentă a afacerilor Lenovo a coincis cu încetinirea industriei PC-urilor la nivel mondial, după un avans puternic al vânzărilor, alimentat de pandemie, ceea ce a determinat mai multe companii de la producători de cipuri până la producători de electronice precum Intel şi Samsung să avertizeze despre o încetinire bruscă a cererii.

Livrările globale ale Lenovo au scăzut cu 11,1% în ultimul trimestru, faţă de intervalul similar al anul precedent, aceasta fiind cea mai mare scădere de la an la an după trimestrul al doilea din 2013, potrivit companiei de cercetare Counterpoint.

Livrările totale de PC-uri Lenovo au scăzut cu 12,7%, până la 17,4 milioane de unităţi, în mare parte din cauza cererii slabe a consumatorilor, a spus Counterpoint.

Cu toate acestea, compania chineză a rămas lideră pe piaţa globală de PC-uri, cu o cotă de 24,4%.

În plus, restricţiile din China în timpul trimestrului au dat o lovitură lanţului de aprovizionare cu PC-uri, partenerii importanţi de producţie de laptopuri, respectiv Quanta, Compal şi Wistron, suferind întreruperi semnificative în producţie, potrivit datelor.

303
Share Button

Leave a Reply