Qualcomm ia în considerare o revenire pe piaţa serverelor cu un nou cip, în încercarea de a-şi reduce dependenţa de smartphone-uri

Posted by
Share Button

Qualcomm ia în considerare o revenire pe piaţa serverelor cu un nou cip, în încercarea de a-şi reduce dependenţa de smartphone-uri, a relatat Bloomberg News, citând persoane familiare cu planul său, transmite Reuters.

Acţiunile Qualcomm au crescut cu aproape 3% în urma informaţiei.

Producătorul de cipuri caută clienţi pentru un produs rezultat din achiziţionarea Nuvia, a scris Bloomberg, adăugând că divizia de cloud a Amazon.com, Amazon Web Services (AWS), a fost de acord să analizeze ofertele Qualcomm.

Anul trecut, producătorul de cipuri a achiziţionat Nuvia, un startup de cipuri fondat de veterani ai Apple, cu planuri de a pune tehnologia companiei în smartphone-urile, laptopurile şi procesoarele auto.

Amazon a confirmat că a fost de acord să analizeze oferta, în timp ce Qualcomm a spus că nu comentează zvonurile şi a direcţionat Reuters către comunicatul său de presă de când a încheiat acordul cu Nuvia, în martie anul trecut.

Qualcomm, cu sediul în San Diego, a estimat în iulie venituri pentru trimestrul patru sub ţintele de pe Wall Street, pregătindu-se pentru o economie dificilă şi o încetinire a cererii de smartphone-uri, care ar putea afecta afacerea principală a cipurilor de telefoane mobile.

334
Share Button

Leave a Reply